Ergenekon sanığı Haberal'a korkunç itham

Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın mafyavari işlerini üstlenen Rıfkı Kamburoğlu, tüyler ürperten itiraflarda bulundu: 'Para ödemeyen İremtur'un sahibinin kulağını kestik'

Ergenekon sanığı Haberal'a korkunç itham
 

Ergenekon iddianamesinin eklerinde Ergenekon sanığı Başkent Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Mehmet Haberal ' la ilgili korkunç ; iddiaların yer aldığı bir dilekç ; eye yer verildi . Dilekç ; eyi yazan Rıfkı Kamburoğlu , Mehmet Haberal ' ın talimatı ü ; zerine tahsilat yaptığını , alacaklıyı dağa kaldırdığını , borcunu ö ; demeyen bir tur yetkilisinin kulağını kestiğini ö ; ne sü ; rdü ; .

AVUKATINA BİR BİR ANLATTI

Rizeli olduğunu , Mehmet Haberal ' ın eşi tarafından akrabası olduğunu ve kayınbiraderi Bora Mü ; ftü ; oğlu ' nun Patalya Oteli ' nde gü ; venlik mü ; dü ; rü ; olarak gö ; rev yaptığını anlatan Kamburoğlu avukatı Niyazi Ö ; zgü ; l ' e gö ; nderdiği dilekç ; ede yaptığı işleri bir bir sıraladı .

Patalya Otel ' deki konaklama ü ; cretlerini ö ; demediği gerekç ; esiyle İremtur ' dan tahsilat yapması iç ; in Kızılcahamam ' daki Patalya Oteli ' ne davet edildiğini ifade eden Kamburoğlu , otelde kendisini karşılayan Erkan Haberal ' ın İremtur ' dan 115 bin dolar alacaklarını tahsil edemediklerini sö ; ylediğini kaydetti .

' KAMAYLA KULAĞINI KESİN '

İstanbul ' a İremtur ' un merkezine gidip , tehdit ettiğini bunun ü ; zerine 60 bin dolar ü ; zerinden anlaşmaya vardıklarını anlatan Rıfkı Kamburoğlu 10 bin dolar ö ; deme yapan İremtur ' un kalan miktarı ö ; demediğini belirterek , dilekç ; esinde şunları anlattı : ' Bunun ü ; zerine İremtur Yö ; netim Kurulu Sü ; ha Alnıtemiz ' i kaldırdım . Jeep marka otosuyla Patalya Oteli ' ne getirdim . Haberal , ' Kafasını gö ; zü ; nü ; kırın , benim odamdaki tarihi kama asılıdır kulağını kesin ' dedi . Ben de onun dediği herşeyi yaptım ve Sü ; ha beyden 65 milyarlık ve 50 milyarlık iki adet ç ; eki aldım . Bunları daha sonra Bahç ; elievler ' deki hastanesinde Mustafa Birben ve ve Adem Avcı ' nın huzurunda rektö ; re iade ettim '

BİR DE FOTOĞRAF Ç ; EKTİRMİŞ

Sü ; ha Alnıtemiz ' e işkence yaptıktan sonra bir de fotoğraf ç ; ektirdiğini belirten Kamburoğlu , şunları anlattı : ' Aynı gece Sü ; ha beyi yanıma alarak Patalya ' nın rektö ; r odasında şö ; mine bara ç ; ıktım ve Sü ; ha beyle İlhan Cent ortasında samimi pozla resim ç ; ektirdik . Bu resim sayın avukatım sendedir . Resim incelendiğinde Sü ; ha Alnıtemiz ' in patlak kulağı ve kanlar gö ; rü ; lecektir . Bu olaydan sonra Sü ; ha beyin boğazında ö ; dem ç ; ıkması nedeniyle ü ; ç ; ay konuşamadığı sabittir '

Mü ; hendisten aşağı olmamalı

Rıfkı Kamburoğlu , Bayındır Holding ile ç ; ıkan ihtilafı ise şu sö ; zlerle anlattı : ' 1998 ' in Ağustos ayında Mehmet Haberal ' ın talimatıyla kayınbiraderim Bora tarafından beni memleketten arayarak ' Hocanın başı dertte adamlarını al silahlı olarak İzmir ' e araziye in ' dedi . Ben de yanıma 10 kişi alarak İzmir ' e gittim . İzmir ' de bizi Başkent Ü ; niversitesi Zü ; beyde Hanım Hastanesi Mü ; diresi Sibel Hanım karşıladı . Mehmet Haberal beni cep telefonu ile arayarak , ' Enişte vuracağınız adam mü ; hendisten aşağı olmamalı ona gö ; re bu işi hallet benim kazancım yani 30 milyon doların yü ; zde 10 ' unu sana vereyim ' dedi . ' İzmir ' deki başarılarından dolayı Haberal ' ın kendisinden 3 tane silahlı adam istediğini anlatan Kamburoğlu , ' Sayın rektö ; re bu 3 kişiye ilaveten dö ; rdü ; ncü ; kişi İrfan Okutan ' ı da bıraktım . Maaşlı olarak rektö ; rü ; n illegal işlerinde kullanılmak ü ; zere yanlarında ç ; alıştılar ' dedi .

İllegal işler yaptırdı

Rize Ardeşen ' de ticaretle uğraşan Rıfkı Kamburoğlu , Ergenekon eklerinde yer alan mektubunu doğrulayarak , ' Haberal bana illegal işler yaptırdı ' dedi . Yaptığı tahsilatlar karşılığında alacaklarının ö ; denmediğini ö ; ne sü ; ren Kamburoğlu , ' Bana iş yaptırdı , Beni kullandı . Kullandığı işlerin karşılığında bana para ö ; deyecek . Ben sabıkalı , illegal bir insandım . 3 yıla yakın Patalya ' da kaldım . Sabıkalı bir adamla Haberal ' ın ne işi olur? ' diye sordu .