Taksi ve Minibüslerde yeni tarife

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME, taksi, minibüs ve okul servislerine yüzde 5 ile 15 arasında zam yaparken,taksilerde gece tarifesini ise kaldırdı.

Taksi ve Minibüslerde yeni tarife
 

Yeni tarifeye gö ; re taksimetre aç ; ılış ü ; creti 2 TL ' den 2 . 5 TL ' ye ç ; ıkarıldı . Gece tarifesi olarak adlandırılan uygulama ise tamamen kaldırıldı . Taksimetre bekleme ü ; creti 25 kuruştan 30 kuruşa ç ; ıkarılırdı .
Minibü ; slerde ise yü ; zde 10 zam yapılarak İndi-bindi 1 . 2 TL ' den 1 . 3 TL ' ye ç ; ıkarıldı .
Okul servislerinde ise zam oranı yü ; zde 5 oalrak belirlendi .

Taksiciler Mitinge hazırlanıyor

Atatü ; rk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ö ; ncü ; lü ; ğü ; nde Tü ; rkiye ' de bir ilk olacak olan dev bir miting hazırlığı yapılıyor .
Resmi kayıtlı taksilerin 3 katına ulaşmış olan Korsan Taşımacılığa karşı sabırları tü ; kenen taksiciler bü ; yü ; k ses getirecek dev bir mitingin hummalı hazırlıkları iç ; erisindeler . Tü ; rkiye ' nin ve Avrupa ' nın en bü ; yü ; k Taksi kuruluşu ü ; nvanına sahip Atatü ; rk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi yerel seç ; imler ö ; ncesinde İBB tarafından her yıl dü ; zenli olarak alınan ' Ruhsat Harç ; ları ' nın kaldırılmasını sağlamıştı .
Plaka tahditlerinin kaldırılması sü ; recinde izledikleri kararlı tutum ve oluşturdukları kamuoyu ile sektö ; rü ; n sö ; zcü ; sü ; haline gelen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi , bu kez dayanılmaz boyutlara ulaşan Korsan Taksi Taşımacılığına karşı bir miting dü ; zenleme ç ; alışmaları iç ; indeler .
Resmi kurum ve kuruluşlara yapılan yazılı mü ; raacatlardan bir netice almayan sektö ; r temsilcileri 11 Ekim 2009 tarihinde Ç ; ağlayan Meydanında binlerce kişiyi hak ve emek mü ; cadelesi iç ; in bir araya getiriyor . Haksızlığa tahammü ; lü ; olmayan herkesin davet edildiği mitinge katılımın ç ; ok bü ; yü ; k olacağı ifade edilirken tü ; m hazırlıklar hızla devam ediyor .
Atatü ; rk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can , resmi mü ; raacatını 3 Temmuz ' da yaptığı miting ' in tebliği geç ; tiğimiz gü ; nlerde tarafına ulaştırıldı . Miting Valilik ve Emniyet izni ile 11 Ekim ' de gerç ; ekleşecek .