Ölüm yolundan kurtulmak istiyorlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yapımı başlatılan Kandilli - Ereğli yolu için çözüm arayışları sürüyor. Mevcut yolun yaşanan heyelanlar sonrasında tehlike arz etmesi, beldede yaşayan 10 bin kişiyi tedirgin ediyor. Halk, kendi arasında para toplayarak özel iş makineleri ile çalışmaları hızlandırıp, yolun kaba çalışmasını biti

Ölüm yolundan kurtulmak istiyorlar
 

Hü ; kü ; met tarafından ö ; deneği ç ; ıkartılan ve İl Ö ; zel İdarenin yapımına devam ettiği yolda iş makinelerinin artması iç ; in birç ; ok kez başvuru yapılmasına rağmen gelişme olmadığı , bö ; lgedeki halkın korku iç ; inde mevcut yolu kullandığı belirtiliyor . Yeni yolun kaba ç ; alışmalarının kış ayı sonuna kadar bitirilebilmesi iç ; in ö ; zel kö ; mü ; r işletmelerinden de iş makinesi desteği istendi .
Ereğli- Kandilli arasındaki mevcut yolun meydana gelen heyelanlar sonrasında bü ; yü ; k tehlike arz etmesi ü ; zerinde 2007 yılında yeni yol yapımına başlanmıştı . 2007 yılından bu yana yapılan ç ; alışmalarda 4 bin 800 metrelik yolun ancak 2 bin 400 metrelik alanında ç ; alışmalar tamamlanabildi . Yol ç ; alışmalarının tamamlanması aşamasında halk kendi arasında para toplayarak yolun bitirilmesi iç ; in ç ; aba harcayacak .
Kış ayında yeni heyelanların olduğu mevcut karayolunun bu sene daha tehlikeli hale geleceği belirtilirken , yolun kaba ç ; alışmasının bitirilmesi halinde kış ayında bu yolu kullanmak isteyen halk , sorunu Valiliğe , oradan da bir ç ; ö ; zü ; m bulunmazsa Ankara ' ya taşımayı hedefliyor .
Kandilli ve beldeleri iç ; in bü ; yü ; k ö ; nem taşıyan yolun ç ; alışmalarını hızlandırmak isteyen Kandilli halkı , oluşturduğu komite ile bu soruna ç ; ö ; zü ; m arıyor . Belediye Başkanı Nihat Saral başta olmak ü ; zere GMİS Armutç ; uk şube başkanı , işletmeciler ve vatandaşlardan oluşan komite biraraya geldi .
Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral , toplantıda yaptığı konuşmada , yolun hızlandırılması iç ; in işç ; ilerin Cumartesi ve Pazar gü ; nü ; de ç ; alışmaları iç ; in şirket yetkilileri ile gö ; rü ; şeceklerini ve bu ç ; alışmadan dolayı ortaya ç ; ıkacak olan maliyeti gerekirse para toplayarak ö ; deyeceklerini sö ; yledi . Saral , ' 2007 yılında ç ; alışmalarına başlanan ve bitiminde Ereğli Kandilli arasını 5 kilometre azaltacak olan bu yolda ç ; alışmaların ağır gitmesi bizleri son derece ü ; zü ; yor . Bu yolla ilgili ö ; denek ç ; ıkartılmasına rağmen iş makinesinin yetersiz olması nedeniyle ç ; alışmalar ç ; ok ağır işliyor . Bizim istediğimiz , buraya daha fazla ö ; nem verilmesi . Kış ayı geldiğinde mevcut yolu kullanan herkes bir korku iç ; erisinde Ereğli ' ye gidip geliyor . Burada ç ; alışan işç ; ilerin mesai parasının belirli kısmını iş adamımız Sayın Osman Tan ' ın karşılaması ile verdik . Belediye olarak zaten bizim bu yola bir destek vermemiz sö ; z konusu değil . Gerekirse Kandilli ve beldelerinde yaşayan insanlarımızdan para toplayarak burada ç ; alışan işç ; ilerin hafta sonu parasını vererek onların ç ; alışmasını sağlamak . Bizler bir kez daha Valimizin yanına giderek buradaki ç ; alışmaların hızlanmasını isteyeceğiz . ' dedi .
GMİS Armutç ; uk şube başkanı Şeref Bozkurt ise 1500 ü ; yeleri ile yapılacak her tü ; rlü ; ç ; alışmaya destek vereceklerini ifade etti .