Fuat Saka ajan mı ?

Ergenekon davasının 3. iddianamesinin ek klasörleri arasında yer alan bir raporda, Fuat Saka’nın Yunan istihbaratı tarafından 'Laz Milleti' yaratmak için kullanıldığı, Volkan Konak’ın da dava arkadaşı olduğu öne sürüldü

Fuat Saka ajan mı ?
 

Tü ; rk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Ö ; zbek ' in ev ve işyerinde yapılan aramalar sonucunda el konulan belgeler arasında TRT yö ; netimi ve ç ; alışanları hakkında 2001 yılında hazırlanmış bir rapor da yer aldı .

23 sayfalık &ldquo ; TRT Raporu 2001-TRT ' de Gayri Milli Bö ; lü ; cü ; Yapılanma ve Faaliyetleri&rdquo ; başlıklı raporda dö ; nemin TRT Genel Mü ; dü ; rü ; Yü ; cel Yener ve ü ; st yö ; netim hakkında iddialar yer alıyor .

Kim tarafından hazırlandığı belli olmayan raporda ilginç ; bir iddia da ortaya atılıyor . Raporda mü ; zisyen Fuat Saka ' nın Yunan istihbaratı tarafından Karadeniz ' de bir &ldquo ; Laz milleti&rdquo ; oluşturması faaliyetlerinde kullanıldığı iddiası yer alıyor .

Raporda şarkıcı Volkan Konak ' ın da Saka ' nın en yakınındaki &ldquo ; dava arkadaşı&rdquo ; olduğu ö ; ne sü ; rü ; lü ; yor .
Rapordaki iddialar şö ; yle : &ldquo ; Bu dö ; nemde , ü ; lkemiz ü ; zerinde emeli olan dış gü ; ç ; ler Karadenizliler iç ; in Yunan istihbaratının ö ; ncü ; lü ; ğü ; nde , 1980 askeri mü ; dahalesi sonucu Tü ; rkiye ' den kaç ; arak Almanya ' ya yerleşen Fuat Saka ' yı kullanmaya başlamışlardır .

' TRT de destek oluyor '

Aftan yararlanarak yurda dö ; nen Fuat Saka , Rumca tü ; rkü ; ler iç ; eren kaset ç ; alışmalarına başlamış ve hâ ; lâ ; yeni versiyonlarıyla yıkıcı faaliyetlerine devam etmektedirler ve bu sanatç ; ıları TRT , en izlenir programlarında ç ; ıkarmakta ve bir ' Laz milleti ' yaratma ç ; abalarına destek olmaktadır .
Volkan Konak , Fuat Saka ' nın en yakınındaki dava arkadaşıdır . Fuat Saka ' nın Almanya ' da ç ; ok gelişmiş bir stü ; dyosu bulunmaktadır . Bu stü ; dyo ' Laz milleti ' yaratma faaliyetleri iç ; in yıllardan beri kullanılmaktadır .
Fuat Saka ' yı destekleyen ekonomik gü ; ç ; , Bü ; lent Baş ve Volkan Konak ' a İstanbul ' da ç ; ok gelişmiş film ve mü ; zik stü ; dyosu kurmuştur . &rdquo ;

' Tü ; rkü ; sö ; ylemekle devlet kurulsaydı '

Fuat Saka , Yunan istihbaratı tarafından Karadeniz ' de &ldquo ; Laz milleti&rdquo ; oluşturmak iç ; in kullanıldığı iddiasına hem gü ; ldü ; , hem de oldukç ; a şaşırdı : &ldquo ; Millet mi kuruyormuşuz? Bunu ilk kez duyuyorum . Allah Allah . . . Tö ; vbe tö ; vbe . . . Mustafa Ö ; zbek , Ergenekon davasından tutuklu zaten değil mi? Gü ; lü ; yoruz ama bir taraftan da ç ; amur atılıyor . Bunu ispat etsin o zaman . . . Edemeyeceğine gö ; re mahkemeye vereceğim . Lazca tü ; rkü ; sö ; ylemek devlet kurmakla eşleştiriliyorsa , o zaman İngilizce sö ; yleyen herkes de , İngiliz devleti kurmaya ç ; alışıyor demektir . Kimsenin devlet kurmaya gü ; cü ; yok , ayrıca isteği de yok . Zaten onu yapmaya ç ; alışanları ö ; nce biz engelleriz . '