Bir sigara izmariti 200 hektarı kül etti

Yalova'nın Armutlu İlçesi Hayriye köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde çıkan yangın tamamen söndürülürken, yetkililer yangının sigara izmaritinden çıktığını açıkladı.

Bir sigara izmariti 200 hektarı kül etti
 

Hayriye Kö ; yü ; ' nde bir tarlada ç ; ıkan ve şiddetli rü ; zgarın etkisiyle kısa sü ; rede geniş bir alana yayılan yangında yaklaşık 200 hektarlık alan kü ; l oldu . Yangına bir sigara izmaritinin sebep olduğunu belirten Yalova Orman İşletme Mü ; dü ; rü ; Salih Akbaş , sö ; ndü ; rme ve soğutma ç ; alışmalarının sona erdiğini ancak her ihtimale karşı yangın yerinde hazır beklediklerini sö ; yledi . Şiddetli poyrazın etkisiyle yangına mü ; dahale etmekte zorlandıklarını ifade eden Akbaş , ' Yangına 3 helikopter , Bursa ve Yalova ' dan gelen 18 arazö ; z , 175 işç ; i ve 30 teknik eleman katıldı . Ekiplerimiz sabaha kadar yangını sö ; ndü ; rmek iç ; in ç ; alıştı . Gece 01 . 00 civarında rü ; zgarın şiddetinin azalmasıyla birlikte yangın bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de kontrol altına alındı . Sabah saatlerinde 3 helikopterle soğutma ç ; alışması yapıldı . Ekiplerimiz ayrı ayrı yerlerde muhtemel bir yangına karşı hazır bulunuyor ' diye konuştu .
Hayriye Kö ; yü ; sakinleri ise olan bitenden habersiz şekilde gü ; nlü ; k yaşamlarını devam ettirdi . Yangın esnasında kö ; yden tahliye edilen bazı vatandaşlar , yangının sö ; ndü ; rü ; lmesiyle birlikte kö ; ylerine geri dö ; ndü ; . Helikopterler de sabahın erken saatlerinde soğutma ç ; alışmalarını tamamlayarak ü ; stlerine geri dö ; ndü ; .