Maden işçileri, ilk sahuru yaptı

Zonguldak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı.

Maden işçileri, ilk sahuru yaptı
 

Gelik beldesi Dağbaca mevkisinde Muhittin Kurt ' a ait Umut Madencilik ' te gece vardiyasında ç ; alışan işç ; iler , Ramazan ayına yerin metrelerce altında ç ; alışarak girdi . Maden işç ; ileri , sahur vakti mesailerine ara vererek yerin 300 metre altında yemek masası kurdu . İşç ; iler , evlerinden getirdikleri domates , biber , soğan , peynir , zeytin ve ekmeği yiyerek ilk sahurlarını yaptı . İlk sahuru ailelerinden ayrı yapmanın burukluğunu yaşayan işç ; iler , yemeğin sonunda da ellerini aç ; arak dua etti .

Ocakta işç ; ileriyle birlikte ç ; alışan ve onlara moral veren İşletme Mü ; dü ; rü ; Ahmet Kurt , yerin metrelerce altında alın teri dö ; kerek , birlik ve beraberlik iç ; inde oruç ; tutmanın heyecanını yaşadıklarını sö ; yledi . Kurt , ' Cenab-ı Allah rızkı iç ; in ç ; alışana yardım eder . Yerin altında oruç ; tutmak birlik ve beraberlik iç ; inde ç ; alışmak daha gü ; zel bir duygu ' dedi .


Bir ç ; ocuk babası İbrahim Emre ( 27 ) , Ramazana eşinden ve ç ; ocuğundan ayrı girmenin burukluğunu yaşasa da , aynı kaderi paylaştığı arkadaşlarıyla birlikte ilk sahuru yapmanın da mutluluğunu yaşadığını belirtti . Emre , ' Ramazanda evimden , ç ; ocuklarımdan ayrı sahur yapmak zor , ama burada arkadaşlarımızla beraberiz . Her gü ; n aynı kaderi paylaşıyoruz . Ö ; mü ; r yandan bu yaz mevsiminde yerin altında oruç ; tutmak daha rahat olacak . Sıcak hava nedeniyle dışarıdakilerin işi biraz daha zor . Ç ; alışırken vaktimiz de ç ; abuk geç ; iyor ' şeklinde duygularını dile getirdi .