Gaffar Okkan cinayetini ‘Ergenekon’ düzenledi

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3’üncü iddianamenin ek klasörlerinde, 4 gizli tanığın ifadeleri ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. İfadelerine imza yerine parmak izi basan İlkadım, Anadolu, Gurbet ve Mehmet kod adlı gizli tanıklar, Okkan suikastından Gazi olaylarına kadar Türkiye’yi sarsan birçok olayla ilgili vahim iddialarda bulunuyor.

Gaffar Okkan cinayetini ‘Ergenekon’ düzenledi
 

Ek klasö ; rlerdeki gizli tanık ifadeleri arasında en ç ; arpıcı olanı olağanü ; stü ; hal dö ; neminde kö ; y koruculuğu yaptığını sö ; yleyen İlkadım ' a ait . İfadesinde , o dö ; nemde bö ; lgede yakalanan terö ; r ö ; rgü ; tü ; mensuplarına ve yö ; re halkına korkunç ; işkenceler yapıldığını ö ; ne sü ; ren İlkadım ' ın dilinden vahim iddialar .

SORGU SIRASINDA KULAK KESTİLER
1993-1994 yıllarında Cudi ' de dü ; zenlenen bir operasyon sonrasında yakalanan 7 PKK ' lının sorgusu sırasında , Uzman Ç ; avuş Cengiz Sonay terö ; ristlerden birinin kulağını kesti . Ö ; rgü ; tü ; n yö ; netici kademesinden olan bu terö ; ristler daha sonra kum ocağına gö ; tü ; rü ; lerek kurşuna dizildi .

Ö ; LDÜ ; RÜ ; LEN 6 KÖ ; YLÜ ; TABURA GÖ ; MÜ ; LDÜ ;
1994-1995 yılları arasında Gö ; rü ; mlü ; ' de dü ; ştü ; ğü ; mü ; z pusuda 2 askerin şehit olması ü ; zerine , Gö ; rü ; mlü ; Bö ; lü ; k Komutanı olan Mehmet Zekeriya Ö ; ztü ; rk , kö ; y halkından 6 kişiyi gö ; zaltına aldı . Sonra da kö ; ylü ; leri ö ; ldü ; rtü ; p , taburun iç ; erisindeki boş alana gö ; mdü ; rdü ; .

YEŞİL ' LE TUNCAY GÜ ; NEY BİR ARADA
&ldquo ; Silopi ' de gö ; rev yaptığım sırada Tuncay Gü ; ney , İlç ; e Jandarma Komutanlığı ' na geldi . Daha sonra Gü ; ney ' e Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım da katıldı . Yeşil buradan sınırı geç ; ti ve Kuzey Irak ' a gidip peşmerge komutanıyla buluştu . &rdquo ;

&rdquo ; OKKAN SUİKASTININ TALİMATINI ERSÖ ; Z VERDİ&rdquo ;
&ldquo ; 2001 yılında Diyarbakır ' a gittim . O zaman Levent Ersö ; z İl Jandarma Alay Komutanı ' ydı . Levent Ersö ; z bazı uzman ç ; avuş ve astsubayları makamına ç ; ağırdı ve ' Diyarbakır ' da ç ; ok ö ; nemli bir gö ; reve gidiyorsunuz ' dedi . . . 4 araç ; tan birini ben kullandım . Şehirde 3 ' ü ; asker 7 kişi lav silahı ve tü ; feklerle bizden ayrıldı . 20 dakika sonra silah sesleri duydum . Geriye gelenlerle buradan ayrıldık . O gü ; n Diyarbakır Emniyet Mü ; dü ; rü ; Gaffar Okkan ' ı ö ; ldü ; rdü ; klerini sonradan ö ; ğrendim . Korkumdan konuşamadım . Levent Ersö ; z o zaman ç ; ok kudretli bir adamdı . . . &ldquo ;


SUİKAST HİZBULLAHA MAL EDİLDİ
Suikastın ardından , 26 Hizbullah militanın olayı gerç ; ekleştirdiği iddia edildi . Bu isimlerden bazıları yakalanabildi . Yapılan yargılamada , Hizbullah liderlerinden Mehmet Beşir Varol , 18 yıl 9 ay hapis cezasına ç ; arptırıldı . Aynı davada yargılanan , ö ; rgü ; tü ; n Diyarbakır sorumlusu Mehmet Ç ; iç ; ek ' in de ağırlaştırılmış mü ; ebbet hapis cezasına ç ; arptırılması kararlaştırıldı .