Ferhat Tunç, İçişleri Bakanı Atalay'a mektup yazdı

Sanatçı Ferhat Tunç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde konserinin yasaklanması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mektup yazdı.

Ferhat Tunç, İçişleri Bakanı Atalay'a mektup yazdı
 

18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu ' da gerç ; ekleştirmek istediği konseri yasaklanan sanatç ; ı , mektubunda , ' Bir sanatç ; ı olarak bö ; ylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum ' diyerek tepkisini gö ; sterdi . ' Demokratik Aç ; ılım ' olarak devam eden ç ; alışmaları da dikkatle izlediğini belirten Ferhat Tunç ; , ' Bu girişimin Kü ; rt sorunu ekseninde yaşadığımız kanlı ve karanlık bir sü ; recin sona erdirilmesine vesile olmasını iç ; tenlikle diliyorum ' dedi .

Kendisini Kü ; rt kö ; kenli Tü ; rkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir sanatç ; ı olarak tanımlayan Tunç ; , şu ifadelere yer verdi : ' Hü ; kü ; met olarak Kü ; rt sorununun ç ; ö ; zü ; mü ; ve Tü ; rkiye ' nin demokratikleşmesi yö ; nü ; nde ç ; alışmalar yaptığınız ve bu doğrultuda bazı aydın ve sanatç ; ılarla gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; z bu sü ; reç ; te yaşadığım bir anlamsız yasak olayını sizi ve hü ; kü ; metinizi , biraz da bu sü ; reç ; le bağlantılı olduğu iç ; in ilgilendirdiğini dü ; şü ; nerek paylaşmak istedim '

18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu ilç ; esinde gerç ; ekleştirmek istediği konserin kaymakamlık tarafından sudan gerekç ; elerle izin verilmediğini ileri sü ; ren Tunç ; mektubunda şö ; yle dedi : ' Turgutlu Kaymakamlığı , belediye ve emniyet yetkililerinin , konseri dü ; zenleyen kişilere yö ; nelik ' Ferhat Tunç ; ' u neden getiriyorsunuz , başka sanatç ; ı mı yok ' tarzında ifadelerini bu ü ; lkenin bir sanatç ; ısı olarak yadırgadığımı ve bu zihniyetin başlattığınız bu olumlu demokratik sü ; reç ; le bağdaşmadığını belirtmek durumundayım .

Turgutlu kaymakamlığı ' yasadışı terö ; r ö ; rgü ; tleri gelebilir ' dü ; şü ; ncesiyle Turgutlu anfi tiyatroda gerç ; ekleştirmek istediğim konsere izin vermemiştir . Bu gerekç ; elerle beni de adeta ' yasadışı ' biriymişim gibi gö ; stermeye ç ; alıştıklarını ü ; zü ; ntü ; yle belirtmeliyim . Uzun yıllardır şarkılarımda barışı ve kardeşliği işleyerek bu karanlık ve kanlı sü ; recin sona erdirilmesi iç ; in mü ; cadele eden , ç ; aba gö ; steren bir sanatç ; ı olarak bö ; ylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum . Şahsınız ve bakanlığınızın bu anlamsız yasakç ; ı zihniyete dur diyeceğini umuyor , ö ; zgü ; r , demokratik ve kardeşç ; e yaşanılır bir Tü ; rkiye iç ; in başlattığınız girişimi ö ; nemsediğimi belirterek saygılarımı sunuyorum '