DİSK'ten açlık grevi başlatan Asil Çelik Fabrikası işçilerine destek

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde üretim yapan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş'de açlık grevine başlayan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

DİSK'ten açlık grevi başlatan Asil Çelik Fabrikası işçilerine destek
 

Ç ; elebi , bu sıkıntıların aşılmasının iktidarın iki durağı arasında olduğunu belirterek , hü ; kü ; metten sıkıntıya hakemlik yapmasını istedi . Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte Bursa ' nın Orhangazi ilç ; esinde kurulu Asil Ç ; elik Sanayi ve Ticaret A . Ş ' de aç ; lık grevine başlayan işç ; ilere destek ziyaretinde bulunan Sü ; leyman Ç ; elebi , Asil Ç ; elik işç ; ilerinin kelimenin tam anlamıyla ö ; lü ; mü ; ne ç ; alışıp işyerlerinin , Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k ve en karlı işletmeleri arasında ilk 100 firma arasına girmesini sağladıklarını sö ; yledi . Ç ; elebi , bö ; yle bir başarıya imza atan işç ; ilere sıfır zamla vefasızlık yapıldığını bildirdi . Bö ; ylesine zor şartlarda , işlerini yetiştirmek iç ; in gü ; nde bazen 12 bazen de 16 saat durmaksızın ç ; alışan bu işyerlerinde işç ; ilere ' sıfır zamma razı ol ' denildiğini belirten Ç ; elebi , bu haksızlığa , adaletsizliğe , vurdumduymazlığa ve vefasızlığa karşı greve ç ; ıkmaktan başka yol kalmadığını sö ; yledi . Ç ; elebi , toplu sö ; zleşme gö ; rü ; şmelerinin başından beri yaptığı kabul edilemez tekliflerle uzlaşmaz bir tutum sergileyen işverenin , 30 Ocak tarihinden beri devam eden bu grevin baş sorumlusu olduğunun altını ç ; izerek , ' Asil Ç ; elik işvereni gö ; rü ; şmeler sırasında işç ; ilerin toplu sö ; zleşmeden beklentilerini baskı altına almak amacıyla ü ; cretsiz izin uygulaması yapmakta ve krizi bir bahane olmaktan ö ; te adeta bir silah gibi işç ; ilerin ü ; zerine yö ; neltmektedir . Sendikamız grev sü ; recinde konuyla ilgili olarak bakanlık , valilik , kaymakamlık dü ; zeyinde bir ç ; ok girişimde bulunduğu halde işverenin uzlaşmaz tavrında hiç ; bir değişiklik olmadı ' dedi .
Ç ; ok zor ve ağır koşullarda ö ; lü ; mle burun buruna gelme pahasına , gece gü ; ndü ; z ç ; alışıp evlerine ekmek gö ; tü ; rmeye ç ; alışan Asil Ç ; elik işç ; ilerinin haklarına sahip ç ; ıkma kararlılığında olduğunu ifade eden Sü ; leyman Ç ; elebi , Asil Ç ; elik ' in karlı olduğu halde ö ; zelleştirilen fabrikalardan birisi olduğunu hatırlatarak , ' Ö ; zelleştirilmeden ö ; nce 500 bü ; yü ; k firma sıralamasında 71 . sırada yer alan bu fabrikanın ö ; zelleştirilmesinin de aynı diğer bir ç ; ok ö ; zelleştirmede olduğu gibi ü ; lke ekonomisi aç ; ısından bü ; yü ; k bir kayıp olmuştur . Ö ; zelleştirme ö ; ncesi ç ; alışan sayısının ç ; ok daha fazla olmasına ve ç ; alışanların ü ; cretlerinin gö ; receli olarak bugü ; nden daha iyi olmasına rağmen , işletmenin bugü ; n kamu sektö ; rü ; nü ; n elinde olduğu dö ; nemdeki seviyesini henü ; z yakalayamamıştır ' diyerek , Asil Ç ; elik ' in yeniden kamulaştırılmasını istedi . DİSK Genel Başkanı Sü ; leyman Ç ; elebi , konuşmasına şö ; yle devam etti ; ' Yaklaşık 7 aydan bu yana 750 ü ; yemizle birlikte haklarımız ve geleceğimiz iç ; in sü ; rdü ; rdü ; ğü ; mü ; z bu grevimizi , bü ; tü ; n yolları denememizle birlikte kamuoyuna duyurmak ve taleplerimizi bir kez daha gü ; ndeme getirmek iç ; in başvurulmaması gereken bir yö ; nteme zorunlu kaldık . 30 Ocaktan beri sü ; rdü ; rü ; len grev sü ; recinde dü ; n aç ; lık grevi başlatılmıştır . Asil Ç ; elik ' in derhal kamulaştırılarak ü ; lke ekonomisine ve işç ; ilere verilen bu zararın bir an ö ; nce giderilmesini talep ediyoruz . ' '


Eylemci işç ; iler de 8 aydan beri zaten aç ; olduklarını belirterek , sonuna kadar direneceklerini sö ; ylediler .