Bakan Eker açılım için destek istedi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, demokratik açılıma toplumun her kesiminden destek beklediklerini belirterek, 'Barış ve kardeşlik için üzerinde çalıştığımız demokratik açılıma herkesin katkı sağlamasını istiyoruz' dedi.

Bakan Eker açılım için destek istedi
 

Mehdi Eker , Gü ; neydoğu Anadolu ' da bugü ; ne kadar yaklaşık 500 kan davalı aile arasındaki husumeti bitirdiği iç ; in ' Barış elç ; isi ' olarak bilinen ve kısa sü ; re ö ; nce hayatını kaybeden Diyarbakır Kasaplar Odası eski Başkanı Sait Şanlı ' nın yakınlarının taziyesine katıldı . Dağkapı Meydanı ' ndaki Liceliler Yas Evi ' ne gelen Eker ' e , Diyarbakır Valiliği ' ne vekalet eden Miktat Alan , Diyarbakır Emniyet Mü ; dü ; rü ; Mustafa Sağlam ile milletvekilleri eşlik etti . Bakan Eker ' i , Şanlı ' nın ç ; ocukları yas evinin kapısında karşıladı . İki taziyenin daha olduğu yas evinde oturan Bakan Eker , ö ; lenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek Şanlı ' nın barış iç ; in ç ; aba gö ; steren bir ağabeyi olduğunu belirtti . Bakan Eker , bö ; lge iç ; in bö ; yle gü ; zel bir ç ; aba gö ; steren Şanlı ' yı rahmetle andığını dile getirerek ö ; lü ; mü ; n herkes iç ; in bir ayrılık gibi gö ; rü ; ndü ; ğü ; nü ; , aslının ise Rabb ' ine kavuşmak olduğunu ifade etti .

AÇ ; ILIMA DESTEK İSTEDİ

Hü ; kü ; met olarak ü ; zerinde ç ; alıştıkları demokratik aç ; ılımla barış ve huzur iç ; in ç ; aba gö ; sterdiklerini anlatan Eker , aç ; ılımın rahmet ayında daha iyi sonuca ulaşmasını dilediğini belirterek , ' Barış ve kardeşlik inşaası sü ; recindeyiz . Buna herkes destek vermeli , katkı sağlamaya gayret gö ; stermelidir . Şanlı ' nın barışç ; ı kişiliği nedeniyle bunları burada sö ; ylü ; yorum . Şanlı ' nın gö ; sterdiğini her kesimden bekliyoruz ' dedi .
Eker , daha sonra beraberindekilerle Dağkapı esnafını ziyaret ederken , bir kıraathanenin ö ; nü ; ndeki vatandaşın , ' Sayın Bakanım sigara iç ; emiyoruz , bir ç ; are bulun&rdquo ; demesi ü ; zerine , ' Dışarda iç ; emiyor musunuz ' ' karşılığını verdi . Bunun ü ; zerine vatandaş ise , ' Ramazan ayıdır , kimse dışarda sigara iç ; emez . İç ; erde de yasaktır iç ; emiyoruz ' dedi .
Bakan Eker esnafa yaptığı ziyaretin ardından Cuma namazını kılmak ü ; zere Ulu Cami ' ye gitti .