IFC'den Afrika'ya rekor yatırım

Dünya Bankası Grubu (WB) üyesi Uluslararası Finans Şirketi (IFC)'nin Haziran ayında sonra eren mali yıl itibariyle Afrika kıtasındaki 30 ülkeye toplam 1,8 milyar dolarlık yeni yatırımda bulunduğu bildirildi.

IFC'den Afrika'ya rekor yatırım
 

IFC tarafından yapılan yazılı aç ; ıklamada bu miktarın şirketin kurulduğu 1956 yılından beri bir yıl iç ; inde yapılan en yü ; ksek miktar olduğu belirtildi . IFC ' nin ayrıca kü ; resel krizin Afrika ' nın en fakir bö ; lgelerindeki etkilerini azaltma amacıyla faaliyetlerini artırdığı kaydedildi . IFC ' nin yatırımlarının bir ö ; nceki yıla ait 1 . 4 milyar dolara kıyasla yü ; zde 32 artış gö ; sterdiği ve yatırımların yanında 26 . 1 milyon dolarlık da danışmanlık hizmeti sunulduğu ö ; ğrenildi .


15 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

Geç ; en Mayıs ayında IFC , diğer uluslararası finans kurumlarıyla beraber ç ; alışarak Afrika ' daki finansal krizin etkilerini hafifletme amacıyla ö ; nü ; mü ; zdeki ü ; ç ; yıl iç ; inde en az 15 milyar dolarlık kaynak temin edeceğini aç ; ıkladı .

Şirket , ticareti geliştirme , bankaların sermaye tabanını gü ; ç ; lendirme , mikrofinans kredilerini teşvik etme ve altyapı projelerine kredi sağlama amacıyla en az 1 milyar dolar katkı sağlayacağını belirtti .

Aç ; ıklamaya gö ; re IFC ' nin Afrika ' daki stratejisinin ü ; ç ; ö ; nemli unsuru bulunuyor : Yatırım ortamını iyileştirmek , kü ; ç ; ü ; k ve orta ö ; lç ; ekli işletmeleri desteklemek ve yatırımları desteklemek amacıyla yeni projeler geliştirmek .