Domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan çocuk taburcu edildi

Kars'ta, domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan çocuk, kulak iltihabı sebebiyle ateşinin yükseldiği belirlenince taburcu edildi.

Domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan çocuk taburcu edildi
 

Ailesiyle birlikte Almanya ' dan gelen Muhammed Mehdi Yılmaz ( 4 ) , yü ; ksek ateş yü ; zü ; nden domuz gribi şü ; phesiyle karantinaya alındı . İl Sağlık Mü ; dü ; rü ; Fahri Sevinç ; , hastaneye kaldırılan ç ; ocuğun dü ; n akşam Kö ; ln - Kars uç ; ak seferiyle Kars ' a geldiğini ve havaalanında yapılan sağlık kontrolleri sırasında ateşinin fazla ç ; ıkması nedeniyle Kars Doğum Evi Hastanesi ' ne kaldırıldığını sö ; yledi .

Sevinç ; , ' Almanya ' dan Kars ' a direk uç ; ak seferleri var . Yurt dışından gelen her uç ; ağın takibini yapıyoruz . Dü ; n akşamki vakada ise aslında hasta kişi Belç ; ikalı bir vatandaşımız . Belç ; ika ' dan Almanya ' ya , Almanya ' dan da Tü ; rkiye ' ye gelmiş . Bizim arkadaşlar havaalanında takibini yaparken orada 4 yaşındaki bir ç ; ocuğa ateş yü ; ksekliği tanısı koymuşlar . Bundan dolayı orada karantinaya almışlar . Gö ; revli arkadaşlar domuz gribi şü ; phesiyle ç ; ocuğu Kadın Doğum Hastanesi ' ne getirdi ' diye konuştu .

Akrabalarının , ç ; ocuğun Tü ; rkiye ' ye gelmeden ö ; nce kulak iltihabından dolayı ateşinin olduğunu Almanya ' da da bunun iç ; in tetkik yaptırdıklarını , domuz gribi olmadığını sö ; ylediklerini ifade eden Sevinç ; , ' Biz de Almanya ' daki tetkiklerini istedik . Akşam bize faksladılar . Orada da domuz gribi olamadığı aç ; ıkç ; a belliydi . Doktor arkadaşlar ç ; ocuğun muayenesini yaptı . Ateşinin ç ; ıkmasının nedeninin otite bağlı olduğunu sö ; ylediler . Bakanlık ' la da gö ; rü ; şü ; ldü ; . Daha sonra domuz gribi olmadığı anlaşıldı ve ç ; ocuk taburcu edildi ' şeklinde konuştu .