Ergenekon, NATO komutanını da hedef almış

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, örgütün gerçekleştirmeyi hedeflediği eylemlerden birinin İzmir'de bulunan NATO tesisi olduğu belirtiliyor.

Ergenekon, NATO komutanını da hedef almış
 

Sanıklardan İşç ; i Partili Hayati Ö ; zcan ' da ele geç ; irilen bir belgede , ' Susacak ' yazılı fotoğrafta NATO komutanı İspanyol Eduardo Zamarripa Martinez ' in ağzının bantlandığı ifade ediliyor . NATO tesislerine yapılacak saldırılarla Tü ; rkiye ' nin uluslararası arenada yalnızlaştırılmasının planlandığı kaydediliyor .

Ergenekon ' un hedefleri arasında Başbakan Erdoğan , eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Ö ; zkö ; k ve Yaşar Bü ; yü ; kanıt , Alevi ve Ermeni vatandaşların yanı sıra bir de İspanyol yetkilinin olduğu ü ; ç ; ü ; ncü ; iddianameye yansıdı . İddianamede , ' Ö ; rgü ; tü ; n Gerç ; ekleştirmeyi Planladığı Eylemler ' başlığı altında sıralanan eylem planlarından birinin de NATO tesislerine yö ; nelik saldırı hazırlığı olduğu ortaya ç ; ıktı . İşç ; i Partili Hayati Ö ; zcan ' da ele geç ; irilen CD ' de , 2006 ' da NATO ' nun İzmir ' deki hava gü ; cü ; nde komutan yardımcısı olarak gö ; rev yapan İspanyol Eduardo Zamarripa Martinez hedef alındığı bilgisi yer alıyor . ' Yedek 123/Foto ' klasö ; rü ; iç ; erisinde yer alan ' Susacak ' isimli resim dosyasında sö ; z konusu komutanın ağzının kapatıldığı belirtiliyor .

İddianamede Martinez ve NATO tesislerine yö ; nelik plana ilişkin şu bilgilere yer veriliyor : ' Yü ; rü ; tü ; len soruşturma kapsamında İşç ; i Partisi ' nde yapılan aramalarda birç ; ok ö ; rgü ; tsel iç ; erikli dijital bulgunun yanı sıra , Genelkurmay Başkanlığı ve değişik askeri şahıslar ile MİT Mü ; steşarlığı ' na ait ç ; ok sayıda gizlilik dereceli dokü ; manlar ele geç ; irilmiştir . El konulan materyaller arasında Hayati Ö ; zcan ' ın İzmir ilindeki iş yeri ve ikametinden ele geç ; irilen ' 55 ' ve ' 13 ' numaralı CD ' lerdeki veriler incelendiğinde Ergenekon silahlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n ü ; lkemizde kaos ve kargaşa ortamı yaratarak ü ; lkemizi dü ; nya kamuoyu nezdinde ciddi sıkıntılar iç ; erisinde bırakacak kanlı eylemler planladığı ortaya ç ; ıkarılmıştır . Hayati Ö ; zcan ' dan ele geç ; irilen ' 55 ' ve ' 13 ' numaralı CD ' ler ü ; zerinde yapılan incelemede her iki CD ' nin birbirinin kopyası olduğu ve aynı iç ; eriğe sahip oldukları tespit edilmiştir . Sö ; z konusu CD ' ler iç ; erisinde ' Yedekl23 ' isimli klasö ; r tespit edilmiştir . Bahse kondu klasö ; r iç ; erisinde İzmir ili Şirinyer semtinde bulunan NATO mü ; ttefik kuvvetlerine ait karargâ ; ha ait kurumsal ve Gizli/Hizmete ö ; zel iç ; erikli bilgiler ile bu karargâ ; hta gö ; revli personele ait birç ; ok gö ; revsel ve kişisel bilginin yer aldığı tespit edilmiştir . CD ' ler ü ; zerinde devam eden ayrıntılı incelemelerde NATO karargâ ; hına ait olduğu anlaşılan bir kısım park yerlerine ait ç ; ok sayıda fotoğraf ile bu yerleri gö ; sterir krokilerin yer aldığı , NATO karargahı ile ilgili alınan fiziki/ç ; evresel gü ; venlik ö ; nlemlerinin neler olduğunu belirten ' gizli ' iç ; erikli bilgilerin yer aldığı , bahse konu karargahta olabilecek herhangi bir olağanü ; stü ; durumda uygulanacak harekat tarzları ile cephanelikler , park yerleri , helikopter pistleri gibi yerler hakkında bilgilerin verildiği bu bilgilerin yer aldığı bö ; lü ; mlerin ise sarı renk ile boyandığı gö ; rü ; ldü ; . ' Yedek 123/Inventory Phone Bookbir ' isimli klasö ; r iç ; erisinde yer alan bir diğer Word dosyası olan ' incele ' isimli word dosyasında ise ' Fiziki Emniyet Plani 2 ç ; ok iyi okunacak . Tü ; m aç ; ıklar tesbit edilerek Kutlu ' ya rapor edilecek . ' ibaresinin yazılı olduğu , ' Telephone Directory . xls- incele ve operasyon ö ; ncesi ilgili telefonları engelleme yollarını planla . Highlited yerler ö ; nemli . Araç ; plakaları ve fotoğrafları alınıp muh . Verilecek , son noktadakilere ulaştırılacak . Son noktadakilerin eş zamanlı hareket etmeleri ve planı uygulamaları iç ; in son defa gü ; venirliği Alb . K . ' dan ve Alb . M . Ö ; ' den teyit edilecek . Mü ; himmatlar N . Y . tarafından ' Kasa ' dan temin edilecek . İntikalin seri ve eş zamanlı olması ç ; ok ö ; nemli . Delta Alert State ile ilgili her şey tü ; m detayı ' şeklinde ibarelerin yazılı olduğu gö ; rü ; ldü ; '


NATO TESİSİYLE İLGİLİ TÜ ; M DETAYLAR NOT DÜ ; ŞÜ ; LMÜ ; Ş

NATO tesisinin aç ; ık otoparkına ait değişik aç ; ılardan ç ; ekilmiş 69 adet fotoğrafın ele geç ; irilen CD ' de yer aldığını belirtildiği iddianamede , ' Aç ; ık otoparkın yanındaki bina kiralanacak , 6 aylık kira peşin verilecek . Ç ; ok ö ; nemli ' şeklinde bilgisayar yazımı bir not yer alıyor . ' Son operasyon iç ; in hazırlanacak 52 adet giriş kartları ve araç ; kartlarının basılacağı yazıcının kaliteli olması ö ; nemli , kağıt gramajına azami dikkat! Yeni renkli toner kullanılacak . Form 84 ' ler dikkatle doldurulacak ' , ' Yetkisiz girişlere karşı bariyerlerden sonra kapanlar yer almaktadır . İnşa edilen kapanlar 20 mm kalınlığında uç ; ları 30 derece aç ; ıyla kesilmiş ç ; elikten yapılmıştır . Kapan aç ; ık pozisyonunda iken yerden 40 cm yü ; ksekliğe ulaşmaktadır . 3 ' er metrelik iki kapan birbirinden 10 cm arayla ç ; elik kapının ö ; nü ; ne yerleştirilmiştir . Kapanların bir diğer ö ; zelliği manuel olarak ç ; alıştığı gibi elektrikle de ç ; alışmasıdır . Kullanıcı en fazla 30 kg kuvvet uygulayarak kapanı kolayca aç ; abilmektedir ' , ' Lojman ile nizamiye arasındaki bö ; lü ; mde 3 metre aralıklarla uç ; ları 1 metre derinliğe yere betonlanmış madeni direkler arasına gergin olarak bağlanmak suretiyle raptedilmiş ç ; it ile ç ; evrilmiştir . Bunun dışında Motor-Pool bö ; lgesinin su kulesi civarının arazi boyunca dü ; zensiz ve engebelik olması dolayısıyla tepe ç ; iti ü ; stü ; vaneli kafes tel ç ; it ile ç ; evrelenmiştir ' , ' Binaların zemin kat , pencereleri ve ö ; nemli kapılar demir ç ; ubuklar ile gü ; venlik altına alınmıştır ' , ' İki adet nizamiye ile birlik iç ; erisine giriş ve ç ; ıkışlar kontrol altına alınmaktadır . 448/1 ve 448 sokakların kesişiminde bulunan nizamiye ana nizamiye olarak kullanılmakta , bü ; tü ; n giriş ve ç ; ıkışlar bu kapıdan yapılmaktadır . Buraya yapılacak yaklaşmaları devamlı suretle gö ; zetleyebilmelerini sağlayacak şekilde ç ; evre engellerine olabildiğince yakın konuşlandırılmıştır ' ifadelerine yer veriliyor .

Yine Hayati Ö ; zcan ' da ele geç ; irilen sö ; z konusu CD ' de yer alan ' Yedek 123/Signature ' klasö ; rü ; iç ; erisinde sö ; zkonusu NATO karargâ ; hında askeri gö ; revli oldukları anlaşılan toplam 2 bin 401 kişilik personele ait imzaların taranmış formatlarının şahıs dosyaları şeklinde yer aldığı ifade ediliyor . En dikkat ç ; ekici unsurlardan birinin de ' Susacak ' diye işaretlenen bir fotoğraf olduğu iddianameye yansıyor . Bu plan iddianamede şö ; yle anlatılıyor : ' Klasö ; r iç ; erisinde yer alan ' Susacak ' isimli resim dosyasında NATO Karargahında gö ; revli personel olduğu anlaşılan resmi kıyafetli erkek bir şahsa ait fotoğrafın olduğu , fotoğraf altında . şahsın ismi ve gö ; rev unvanı olabileceği değerlendirilen ' Zamarripa Eduardo SP OF8 ' ibaresinin yer aldığı , fotoğraftaki şahsın ağız kısmının bir bant gö ; rü ; ntü ; sü ; ile kapatıldığı gö ; rü ; ldü ; . Yukarıda ayrıntısı verilen ve NATO Karargahına ait olan ' Gizli ' iç ; erikli bilgilerin en ince ayrıntılarına kadar temin edilerek ü ; zerinde bir takım operasyonel hazırlıkların ve ç ; alışmaların yapılması , bu ç ; erç ; evede kullanılacak her tü ; rlü ; materyalin değerlendirmeye tabi tutulması Ergenekon silahlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n NATO karargahına yö ; nelik gerç ; ekleştirmeyi planladığı eylemi aç ; ıkç ; a ortaya koymaktadır '