Diyanet'in Ramazan ayı teması 'paylaşmak güzeldir'

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki Ramazan ayının temasını 'Paylaşmak Güzeldir' olarak belirledi. Bu başlık altında irşat, basın, yayın, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yer alacağı kampanya başlatıldı.

Diyanet'in Ramazan ayı teması 'paylaşmak güzeldir'
 

Ramazan ayının , insanın kendisini fark etme zamanı olduğuna dikkat ç ; eken Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu , en bü ; yü ; k ibadetin tefekkü ; r ve Kur ' an ile buluşmak olduğunu sö ; yledi .

Bardakoğlu , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın Ramazan ayında yapacağı hizmet ve faaliyetler konusunda basın toplantısı dü ; zenledi . Ç ; ağımızda yaygın hale gelen bireyselliğin yerine diğergamlığın ve paylaşmanın toplumda egemen kılınması iç ; in ' Paylaşmak Gü ; zeldir ' ana temasını belirlediklerini aç ; ıklayan Bardakoğlu , kampanya kapsamında il ve ilç ; e mü ; ftü ; lü ; klerinde Ramazan ayı boyunca paylaşma konusuna yer verileceğini ve halkın bu konudaki duyarlılığının artırılacağını vurguladı .

İnsanların yanıbaşlarındakileri gö ; remez olduklarına dikkat ç ; eken Bardakoğlu , dü ; nyaya hü ; kmedileceğine dü ; nyanın insana hü ; kmetmeye başladığını vurguladı . Hayatın , umudun ve duanın unutulduğunu anlatan Bardakoğlu , dü ; nyada yaşanan şiddet ve terö ; rü ; n insanların umudunu tü ; kettiğini belirtti .

Dinin bile dü ; nyevileşme ve hırs yarışında araç ; olarak kullanıldığını dile getiren Bardakoğlu , paylaşıldıkç ; a ç ; oğalacağını , tekelde tutulunca fakirleşileceğini kaydetti . En bü ; yü ; k fakirliğin , gö ; nü ; l ve duygu fakirliği olduğunu anlatan Bardakoğlu , Ramazan ayının , kaybedilen değerlerin yeniden kazanılmasına bir vesile olacağını sö ; yledi .

Ramazan ayının kendimizi fark etmenin zamanı olduğunu ifade eden Bardakoğlu , en bü ; yü ; k ibadetin tefekkü ; r etmek ve Kur ' an ile buluşmak olduğunu belirtti . ' Kur ' an ile buluşmak bizim iç ; in imtiyazdır . ' diyen Bardakoğlu , vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla daimi gö ; revlilere ilaveten 152 erkek , 15 bayan olmak ü ; zere toplam 167 personelin yurt dışına gö ; revlendirildiğini dile getirdi .

TRT başta olmak ü ; zere ulusal ve yerel televizyon kanallarında yayınlanacak iftar ve sahur programlarının iç ; eriğine dö ; nü ; k katkı sunacaklarını dile getiren Bardakoğlu , TRT Avaz ' da canlı sahur programı hazırlayacaklarını belirterek , iftar ve sahur programları talep eden televizyon kanallarına ü ; cretsiz olarak verileceğini vurguladı .

Medyadan , Ramazan ayında ucu aç ; ık , zihin bulandıran tartışmalardan uzak kalınmasını isteyen Bardakoğlu , daha ç ; ok insanların derinleşmesine dö ; nü ; k yayınlar yapılması gerektiğini ifade etti . Ekran heveslileri yerine bilgili olanların seç ; ilmesi gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu , yayınlarda reyting kaygısı gü ; dü ; lmemesi gerektiğini sö ; yledi .


HİCRİ TAKVİM ' DE BİRLİK Ç ; ALIŞMASI BAŞLADI


Bu arada , kadınların camilerde cemaatin asli unsuru olarak katılmasını isteyen Bardakoğlu , ibadetin coşkusunun hep birlikte paylaşılması gerektiğini ifade etti . Paylaşmanın Allah ' ın bir lü ; tfu olduğunu vurgulayan Bardakoğlu , Ramazan ayının başlangıcı konusunda da bir tereddü ; dü ; n bulunmadığını aç ; ıkladı .

20 Ağustos Perşembe gü ; nü ; hilalin Atlas Okyanusu ' ndan itibaren gö ; rü ; lmeye başlanacağını anlatan Bardakoğlu , 21 Ağustos Cuma gü ; nü ; Ramazan ' ın birinci gü ; nü ; olacağını ve vatandaşların hiç ; bir tereddü ; dü ; nü ; n olmaması gerektiğini sö ; yledi . İslam Konferansı ' na konuya ilişkin bugü ; n bir yazı gö ; nderdiklerini kaydeden Bardakoğlu , İslam dü ; nyasında Hicri Takvim ' de birlik ç ; alışmalarının başladığını ve buna destek olacaklarını belirtti .

Hac konusuna da değinen Bardakoğlu , herhangi bir riskin sö ; z konusu olmadığını ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti .