Kriz, Ukraynalı kadınları asker yaptı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden ciddi bir şekilde etkilenen Ukrayna'da erkek asker açığı devam ederken, işsiz kalan kadınlar ordudaki açık kadroları doldurdu. Ukrayna ordusunda kadın askerler özellikle santral, topografya uzmanı, yöntem bilimci ve tıp alanlarını tercih ediyor.

Kriz, Ukraynalı kadınları asker yaptı
 

Ordu yetkilileri , ü ; lkedeki ekonomik kriz ile birlikte işsiz kalan kadınların orduda istikrarlı iş ve aş gü ; vencesi bulduğunu bu nedenle bü ; tü ; n aç ; ık kadroları dolduğunu belirtti . Ukraynalı kadınlar lojman , dü ; zenli aylıklı ve sigortalı bir iş sahibi olmak iç ; in karargah bulunan şehirlere gö ; ç ; ü ; bile gö ; zü ; aldıklarını ifade ediyor .

Ukrayna ordusunda halihazırda yaklaşık 18 bin subay ve 45 bin sö ; zleşmeli kadın personel istihdam ediliyor . Orduda gö ; rev yapan sö ; zleşmeli bayan personel ise yaklaşık aylık 250 ABD doları ü ; cret alıyor .

Ü ; lkede henü ; z kadın general olmasa da , ü ; st dü ; zey gö ; revlerde bayan subaylar bulunuyor . Ö ; rneğin deniz kuvvetleri komutanı yardımcısı da bir kadın .

Ukrayna ' da kadın askerler topç ; u ve tankç ; ı olamıyor bunun yanı sıra ağır savaş silahları da kullandırılmıyor .

Bayan asker adaylarını ü ; niforma ö ; ncesinde sağlık testler , fiziksel testler ve acemi asker eğitimi bekliyor .

Ukrayna ' da bir devlet polikliniğinde bayan laborantın aylığı 100 dolar iken aynı gö ; revi ordu ç ; atısı altında yapan laborant 3 katı aylık yani 300 dolar alabiliyor .

Uzmanlar orduda bayan asker patlamasını , erkeklerin bu gö ; revlerde dü ; şü ; k ü ; cretlerde ç ; alışmamasına ve eşi ç ; alışan bir bayanın aile bü ; tç ; esine katkıda bulunmak iç ; in en iyi iş kapısının ordu olmasına bağlıyor .

Diğer yandan Ukrayna ordusunun yü ; zde 53 ' ü ; sö ; zleşmeli askerlerden oluşuyor .