İP:Kürt açılımı, bölücülerin önünü açmaktır

İşçi Partisi (İP) İzmir İl Başkanı Tugay Şen, 'Kürt açılımı'na karşı olduklarını belirterek, 'Kürt açılımı bölücülerin önünü açmaktır.' dedi.

 

Partisinin Konak Meydanı ' nda dü ; zenlediği basın aç ; ıklamasında konuşan Şen , İP Genel Başkanı Doğu Perinç ; ek ve yö ; neticilerinin 1 yılı aşkın sü ; redir tutuklu bulunduğunu hatırlattı . Şen , ' Değerli komutanlar , rektö ; rler , aydınlar tutuklu . Hü ; kü ; metin ' Kü ; rt aç ; ılımı ' oyununa karşı toplumu birleştirecek , ayağa kaldıracak kim varsa zindanlara atılıyor . Ergenekon tertibi , vatanseverleri zindana atarken , bu aç ; ılım ile bö ; lü ; cü ; lerin ö ; nü ; nü ; aç ; makta . Bu aç ; ılımın başka bir anlamı yok . ' dedi .

Partilerinin , Kü ; rt sorunu konusunda programını daha ö ; nce aç ; ıkladığını dile getiren Şen , programın ö ; zü ; nde , ' yurtta barış , Ortadoğu ' da barış ' dü ; şü ; ncesinin yattığını sö ; yledi . Sö ; zde aç ; ılıma karşı mü ; cadelede ü ; zerlerine dü ; şeni yapacaklarını aktaran Şen , ' Şimdi yeni bir imza kampanyası başlatıyoruz . Burada ' Atatü ; rk devrimlerini savunmak ve yurtseverlik suç ; sa , benide alın ' diyoruz . Bu dilekç ; eleri daha sonra Ergenekon davasına bakan İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne gö ; ndereceğiz . ' diye konuştu .

Aç ; ıklamanın ardından Konak Meydanı ' nda slogan atan partililer , daha sonra imza kampanyasını başlattı .