İlaç sektörünün geleceği bu yıl İstanbul'da konuşulacak

Dünyada ilaç ve eczacılık sektörüne yön veren Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) kongresi bu yıl İstanbul'da yapılacak. Eylül ayında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek kongrede ilaç ve eczacılık sektörünün geleceği masaya yatırılacak.

İlaç sektörünün geleceği bu yıl İstanbul'da konuşulacak
 

Dü ; nyada ilaç ; ve eczacılık alanında sö ; z sahibi olan , sektö ; re yö ; n veren ve eczacılık mesleğinin gelişimi iç ; in ç ; aba gö ; steren meslek ö ; rgü ; tlerinin ü ; yesi olduğu Uluslararası Eczacılık Federasyonu ' nun ( FIP ) kongresi bu yıl İstanbul ' da yapılacak . Tü ; rk Eczacılar Birliği ' nin ev sahipliğinde Eylü ; l ayında yapılacak kongreye yerli-yabancı 5 bin sektö ; r temsilcisinin katılması bekleniyor . 3-8 Eylü ; l 2009 tarihinde Lü ; tfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi ' nde gerç ; ekleştirilecek kongrede ' İlaç ; kullanımında sonuç ; ların sorunlarını hazır mıyız? ' ana teması ü ; zerinden ilaç ; ve eczacılık sektö ; rü ; nü ; n geleceği masaya yatırılacak .
FIP tarafından 68 yıldır gerç ; ekleştirilen kongreler en son 1990 yılında İstanbul ' da yapılmıştı .
FIP HAKKINDA
1912 yılında Hollanda da kurulan FIP ( International Pharmaceutical Federation/Federation International de Pharmacetique ) bugü ; n iç ; in ü ; yesi bulunan 122 mesleki birlik vasıtasıyla yaklaşık olarak iki milyon serbest ç ; alışan ve bilimsel eczacıyı temsil etmekte . FIP bü ; nyesinde ayrıca 4 bin eczacının bireysel ü ; yeliği bulunmaktadır . FIP Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ( WHO ) ile resmi olarak ilişki sü ; rdü ; ren bir meslek ö ; rgü ; tü ; dü ; r .
Yaklaşık 100 yıllık geç ; mişinde FIP in ö ; ncelikli hedefleri , eczacılıktan beklenen sağlık hizmetlerinin ç ; eşitlendirilmesi ve bu hizmetlerin ü ; retilmesinin altyapısını hazırlamak olarak gö ; rü ; lü ; yor .