AK Parti Hatay Milletvekili Şanverdi: Kürt açılımına diğer partiler de katkı vermeli

Hükümet tarafından başlatılan kürt açılımının önemine vurgu yapan AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, sürece diğer partilerin de katkı vermesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Şanverdi: Kürt açılımına diğer partiler de katkı vermeli
 

Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Şanverdi , bu hukuk devleti sınırları iç ; erisinde herkesin istediğini sö ; yleyebileceğini aktardı . Tü ; rkiye ' nin genel konjonktü ; rü ; ne bakıldığında ekseriyetin bu demokratik aç ; ılımdan yana olduğunu ve bir an ö ; nce bu ulusal barışın sağlanması noktasında da hem fikir olduğunu ileri sü ; ren Şanverdi , ' Tabi şu anda ortada bir paket yok! Şu anda sadece taraflarla gö ; rü ; şü ; yoruz . Biliyorsunuz , bu işin koordinatö ; rlü ; ğü ; nü ; , İç ; işleri Bakanımız Beşir Atalay yapıyor . Şu ana kadar ortaya konan birç ; ok gö ; rü ; ş ve ö ; neri var . Bunlar tamamlandıktan sonra kamuoyuyla da paylaşılacak . O zaman gerç ; ek tablo ortaya ç ; ıkacaktır . ' diye konuştu .
Yaşanan acılara ortak olan annelerin bir araya gelmesi ile ilgili olarak ta değerlendirmelerde bulunan Şanverdi , toplumun bu konudaki duyarlılığını ortaya koyduğunu kaydetti .
Kendileri gibi sağduyulu insanların tek bir hedefinin olduğunu , bunun da hiç ; bir aileye evlat acısı yaşatmamak olduğunu vurgulayan Şanverdi , ' Bizim iç ; in Diyarbakır ' daki , Hakkâ ; ri ' deki bir ananın gö ; zyaşları ile İzmir ' deki ya da İstanbul ' daki ananın gö ; zyaşları bir anlam ifade eder . Mutlaka bunu akli selim iç ; erisinde ç ; ö ; zmenin yollarına bakmamız gerekiyor ' dedi .
Diğer siyasi partilerden sü ; rece katkıda bulunmalarını isteyen Şanverdi , ana muhalefetin ve diğer muhalefet partilerinin bu konuda katkılarının olması gerektiğini ifade etti .
' En azından kendi gö ; rü ; şlerini ortaya koysunlar . Onlardan alacağımız bir şeyler varsa onu da alalım ' diyen Şanverdi , ondan sonra da toplumsal bir mutabakatın sağlanarak ö ; nemli bir adımın atılacağını belirtti .