Papandreu'dan zeytin dalı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, eski dostu İsmail Cem'in kabrini ziyaret ederek zeytin dalı bıraktı.

İstanbul'a gelen Yorgo Papandreu, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretinin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na gitti. Papandreu'yu karşılamak üzere İsmail Cem'in eşi Kadriye Elçin Cem, oğlu İhsan Kerim Cem ve kızı İpek Taha Cem mezarlığa geldi. İsmail Cem'in oğlu İhsan Kerim Cem, mezarlık ziyaretini 'Kadirşinaslık' olarak niteledi.

Papandreu'nun ziyaretini değerlendiren Davutoğlu, "Türk-Yunan dostluğu açısından önemli bir ziyaret. Bu ziyareti sayın Papandreu ile birlikte yapmak istedik ancak kendi programı biraz uzadığı için benim de Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantına katılacağım için birlikte ziyareti gerçekleştiremedik. Tekrardan İsmail Cem'in ailesine taziyelerimi iletmek istiyorum. Sayın Cem'in Türk-Yunan ilişkileriyle ilgili Papandreu'yla birlikte başlattığı dostluk, bundan sonra daha da gelişerek devam edecektir." diye konuştu.


Papandreu'nun İsmail Cem'in kabrini ziyaret etmesine ilişkin olarak Davutoğlu, "Zirve için geldi ama İsmail Cem'in kabirini ziyaret etmesi Türkiye'ye verdiği önemi gösteriyor. Bakanlığım adına kendisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Mezarlığa gelen Yorgo Papandreu, ziyaret sonrası bir süre İsmail Cem'in ailesiyle sohbet etti. Daha sonra Papandreu, beraberinde getirdiği zeytin dalını İsmail Cem'in kabrine bıraktı. Bir süre sessiz bir şekilde ayakta duran Papandreu, açıklama yapmadan mezarlıktan ayrıldı.