İstanbul valisi Güler gidiyor

İstanbul Valisi Muammer Güler'in yeni kurulan Güvenlik müsteşarlığına atanacağı ve onun yerine de Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın İstanbul'a vali yapılacağı belirtiliyor.

Yeni oluşturulacak Güvenlik Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı kapsamındaki görevlendirmelerde dikkat çekici değişiklikler olacağı söyleniyor. Kulislere yansıyan son bilgilerde, İstanbul Valisi Muammer Güler'in, Güvenlik Müsteşarlığı'na getirileceği, Güler'in yerine de Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın İstanbul'a vali yapılacağı belirtiliyor. Güvenlik Müsteşarlığı nedeniyle oluşturulacak yeni kararnameler, üst düzey birkaç atamayı beraberinde getireceği ifade ediliyor.

Öte yandan hükümet çevrelerinde edinilen bilgilere göre İstanbul Valisi Muammer Güler'in Güvenlik Müsteşarı olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güler'in yerine Köksal'ın İstanbul'a vali yapılması durumunda ise Köksal'dan boşalacak Emniyet Genel Müdürlüğü için en güçlü isim olarak Sivas Valisi Ali Kolat geçiyor. Kolat'ın yerine de, Üsküdar Kaymakamı'yken bir buçuk yıl önce Muş Valiliği'ne atanan Erdoğan Bektaş'ın Sivas'a vali yapılacağı ifade ediliyor.

Hükümet'in, terörle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla hayata geçireceği Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın oluşturulmasına ilişkin tasarının ise önümüzdeki bir ay içinde Meclis'ten çıkarılması hedefleniyor