Aydın Doğan'ın 2 günü kaldı

Doğan'ın 5 milyarlık ihtiyati hacizden kurtulmak için 2 gün süresi kaldı

Aydın Doğan'ın 2 günü kaldı
İstanbul 1. Vergi Mahkemesi, Vergi Dairesi’ne yürütmeyi durdurma talebine karşı savunmalarını bildirmeleri için 5 günlük süre verdi. İdari yargı usül yasasına göre, 30 günlük savunma süresi varken, mahkemenin bu süreyi 5 güne indirmesi dikkat çekti.
Doğan Grubu’nun 3.7 milyarlık vergi cezası karşılığında 4.8 milyar liralık teminat göstermesi için süre 9 Ekim’de doluyor. 9 Ekim’e kadar yürütmeyi durdurma kararı alınmadığı takdirde, vergi idaresinin ihtiyati haciz kararı alma yetkisi var. Bu yüzden, Doğan Grubu tüm yöneticileriyle ayın 9’undan önce yürütmeyi durdurma kararı alınmasına odaklanmış durumda. Bu amaçla, grubun hukukçularının ve maliyecilerinin yanı sıra hukukçu kökenli eski bir bakan ve bir çok profesörden oluşan yeni bir ekip kurulduğu bildiriliyor. Tüm “kulaklar” bu ekiplerden gelen haberleri takip ediyor.

826.3 milyon liralık ilk ihtiyati haciz ve ihtiyati teminat kararlarına karşı, Doğan Grubu’nun yaptığı yürütmeyi durdurma talebi başvurusu, İstanbul 8’inci vergi mahkemesi tarafından reddedilmişti. Grubun yeni vergi cezasıyla ilgili başvurusu, İstanbul 1. Vergi Mahkemesi, 6. Vergi Mahkemesi, 9. Vergi Mahkemesi ve 11. Vergi Mahkemesi'ne düştü. Davalar bu dört mahkemede görülecek.