Beklenen fotoğraf 29 Ekim'de geldi

Demokratik açılım,dağdan inen PKK'lıların gelişinin bir şölene dönüştürülmesinin oluşturduğu gerginlik ve Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal'ın 'görüşememe krizi' ülke gündemini bir hayli germişken beklenen görüntü: Erdoğan ile Baykal'ın birbirlerine gülümsediği 'o an' bir fotoğraf karesine yansıdı..

Demokratik açılım ve dağdan inen PKK'lılar, Tükiye'nin geçmiş ve gelecek arasında, kendi içerisinde bir iç hesaplaşma yaşanmasına neden oldu. Bir tarafta "kardeş kavgası bitsin" vurgusu yapılırken diğer tarafta şehit ailelerinin gösterdiği tepkiler vardı...Buna bir de Baykal ve Erdoğan'ın görüşememesinin meydana getirdiği kriz ekleniyordu..

Tüm bu karmaşa devam ederken toplum daha demokratik açılımın ne olduğu anlamadan bir de Genelkurmay tarafından hazırlandığı iddia edilen "AK Partiyi Bitirme Planı"nın eklenmesi tansiyonu biraz daha yükseltiyordu..

İşte ülke gündemi bu kadar karışıkken Devletin zirvesinin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86.yılı münasebetiyle bir araya gelerek samimi bir ortamda sohbet etmesinin görüntülerin objektiflere yansıdığı "o an"lar "işte beklenen görüntü geldi" söylemlerine neden oluyordu..