Gazete ilanıyla dolandırıcılık!

İnternet ve gazete ilanlarıyla gayrimenkullerini satmak isteyen 11 kişiyi sahte elmaslarla 1 milyon TL dolandırdıkları öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gazete ilanıyla dolandırıcılık!
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet ve gazete ilanları yardımıyla gayrimenkullerini satmak isteyen kişilere kendilerini profesör, doktor veya kuyumcu olarak tanıtıp, sahte elmaslarla gayrimenkullerinin alınması olaylarına ilişkin çalışma başlattı.

Bir gazeteye verilen ilanla 300 bin TL değerinde bir daireyi satmak isteyen satıcı konumundaki polislerle irtibata geçen Ahmet Özcan E, satıcı sandığı polislerle Bakırköy'deki bir kafede buluştu. Bu kişi, Ermeni asıllı profesör olduğunu, ancak baba mesleği olan kuyumculuğu yaptığını ve elinde bulunan çok değerli elmaslarla daireyi satın almak istediğini söyledi.

Ahmet Özcan E, pazarlıkların ardından, satıcı rolündeki polislere daire bedelini kadife kılıf içerisinde elmas olduğunu iddia ettiği 99 parça parlak çam parçalarını vermek isterken suçüstü yakalandı. Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda suç ortağı olduğu belirlenen Fetullah Y. de gözaltına alındı. Şüphelilerin kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, elmas olduğu iddia edilen 99 parça parlak cam parçası, 1 kuru sıkı tabanca, altın oldukları öne sürülen 2 kolye ile 1 bayan boyun zinciri ele geçirildi.

Aynı yöntemle 11 kişiyi 1 milyon TL dolandırdıkları belirlenen bu kişilerin, kredi kartları borçlarını ödemek için bu yola başvurduklarını söyledikleri öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan Ahmet Özcan E. ve Fetullah Y, Bakırköy Adliyesine sevk edildi