Sağlık Bkanlığından 'domuz gribi' açıklaması

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüsle ilgili önemli ve bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bkanlığından 'domuz gribi' açıklaması
Sağlık BakanlıTğı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Mevsimsel grip döneminde değiliz, şu anda görülen grip vakalarının hepsi domuz gribi” dedi.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu nedenle domuz gribi şüphesiyle numune alınmasının gereksiz olduğunu ifade etti. Ceyhan, grip belirtileri gösteren herkese domuz gribi gözüyle bakıldığını ve doktoru gerek görüyorsa ilaç alıp evlerinde istirahat etmeleri gerektiğini söyledi.

DOMUZ GRİBİ BİLİNENDEN ÇOK FAZLA

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de 958 kişi domuz gribine yakalandı ve bu virüse bağlı bir ölüm yaşandı. Ceyhan; "Domuz gribinin Türkiye’de hızla yayıldığını; bilinenden bin-iki bin daha fazla domuz gribi vakası olduğunu da" belirtti ve şöyle dedi:

“Ölüm olması insanları sarstı. Bu kadar vaka içinde ölüm olması anormal değil. Diğer ülkelerde ölüm oranları çok daha fazla. Önümüzdeki süreçte başka ölümler de yaşanacak. Bu süreçte zatürree olanların domuz gribi kaynaklı olduğunun düşünülmesi lazım. Domuz gribinde en fazla ölüm nedeni zatürree. Hem hekimlerin hem insanların bu durumu gözetmeleri gerekiyor.”