Safranbolu'da Antep havası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Safranbolu 10.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinliklerinde Gaziantep'i temsil etti.

Safranbolu'da Antep havası
35 dansçı ve 2 müzisyenle Safranbolu Belediyesi'nin davetlisi olarak 10. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğu festivalde Gaziantep'i, kültürünü, müziğini ve oyunlarını tanıttı.
Safranbolu programı hakkında bilgi veren Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol, "Safranbolu, UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen ve dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri. Her geçen gün gelişen ve önem kazanan belgeselciliğin ve korumacılığın merkezi olmaya aday bir şehir. Safranbolu, 10.'sunun düzenlendiği ve Türkiye'nin belgesel Oskar'ları olmaya aday ödüllerin verildiği festivali ile belgeselciliğe verilen emekleri onore ettiler" dedi.
Festivalin son gününde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u makamında ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in başarı dilek ve temennilerini ileterek, festivale davet edildikleri için teşekkür ederek çeşitli hediyeler sundular.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğuna katılımlarından dolayı teşekkür etti, festival anısına çeşitli hediyeler verdi.
Festivale, Gaziantep'in yanı sıra Artvin, Aydın, Diyarbakır, Cizre, Karabük ve Yunanistan'dan da katılan kardeş şehir ekipleri renkli görüntüler sergilediler.