Polise domuz gribi eldiveni

Polis, toplumsal gösterilerde domuz gribine karşı eldiven giymeye başladı.

Polise domuz gribi eldiveni
Halkevleri'nin Ankara'da düzenlediği “Krize Karşı Halkın Şartları Var” mitinginde polis binlerce kişiyi domuz gribi nedeniyle hijyenik eldiven takarak aradı. Göstericileri üzerleri, eldivenli polislerce arandı. Beş bin kişinin katıldığı miting öncesi, arama noktaları oluşturan polislere hijyenik eldiven dağıtıldı.

Ankara’da düzenlenen mitingte halkın barınmadan sağlığa, çalışma hakkından kadın mücadelesine kadar farklı istemler öne çıktı. Halkevi üyeleri kortejler oluşturarak Mamak Tuzluçayır ve Saime kadın mahallelerinden mitingin başlangıç noktası olan Dikimevi Kavşağı’na yürüdüler. İki ayrı koldan yapılan yürüyüşün ardından tüm katılımcılar Dikimevi’nde buluşarak kortejler halinde miting alanı olan Kolej Kavşağına geldi.

Yürüyüşteki pankartlar arasında kriz koşullarına gönderme yapan “Marx Her Zaman Haklıydı” pankartı dikkat çekti. Miting sırasında konuşan Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik ve siyasal duruma dair değerlendirmeler yaparak gerçek ve eşit yurttaşlık için halkların ortak mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini belirtti.