Para vermezseniz sınava giremezsiniz

Beşiktaş Etiler Lisesi idaresi “eğitime katkı payı” adı altında istedikleri 100 TL'yi vermeyenleri telafi sınavlarına almamakla tehdit ettiği iddia edildi.

Beşiktaş Etiler Lisesi’nde bazı öğrencilerin “eğitime katkı payı” adı altında dönem başına istenen 50 TL’yi ödemeyi reddetmeleri üzerine okul idaresi, öğrencileri kalan dersler için açılan sınav hakkını kaldırmakla tehdit etti.

Kendilerinden çeşitli adlar altında sürekli para istendiğini belirten öğrenciler daha evvelki senelerde de aynı şekilde para istendiğini, tepki gösterdiklerinde durumu tersine çevirebildiklerini söylediler. Bu yıl okul yönetiminin daha sert davrandığını ve tepki gösterdiklerinde sınav haklarının ellerinden alınması ile tehdit edildiklerini bildirdiler. Velileri ile birlikte okula gidip tepkilerini tekrar dile getireceklerini belirten öğrenciler gerekirse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyette bulunacaklarını belirttiler.

Beşiktaş Etiler Lisesi’ne ağırlıklı olarak bölgenin yoksul çocukları kayıt oluyor. Etiler’deki varlıklı kesimin çocukları ise kolejlere gönderiliyor. Bilindiği gibi, AKP hükümetinin yasa dışı olduğunu söylemesine rağmen her yıl okullarda öğrencilerden yüzlerce lira toplanıyor. Özel okullara devlet okullarına ayırdığı bütçe kadar yardımda bulunan hükümet çoğu durumda okul idaresi ile öğrencileri ve velilerini karşı karşıya getiriyor.