İzmir'de trafik kazası can aldı: 4 ölü

İzmir'in Konak ilçesi Çınarlı semtinde belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı. Otobüsün altında kalan otomobildeki 4 kişiden 2'si olay yerinde, 2'si de hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, gece saat 24.00 sıralarında, Çınarlı semti 1561 sokak ile Ozan Abay Caddesi'nin kesiştiği hemzemin geçidi kavşağında meydana geldi. Yolcularını alarak Alsancak'tan Bayraklı yönüne giden Tevfik Yeşil (30) yönetimindeki 35 KN 504 plakalı ESHOT'a ait Evka-4 Gümrük hattında çalışan belediye otobüsü, kavşağa geldiğinde henüz sürücüsü belirlenemeyen 35 HSR 90 plakalı otomobille çarpıştı. Otomobil, otobüsün altına girerek bir süre sürüklendi. Kazada otomobil hurdaya dönerken içindeki 4 genç sıkıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve AKS 110 ekibi sevk edildi. Otobüsün üzerine çıkarak durabildiği otomobilde bulunan Mehmet Karademir (18), Görkem Düzey (19), Namık Kemal Şimşek (20) ile Cemre Kaya (17) AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden güçlükle çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde gençlerden Görkem Düzey ve Mehmet Karademir'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Namık Kemal Şimşek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yol can verdi. Cemre Kaya ise, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından otobüs şoförü Tevfik Yeşil, gözaltına alındı. Çınarlı Polis Merkezi'ne götürülen otobüs şoförü Yeşil, otomobilin kırmızı ışıkta geçtiğini söyledi. Kaza sırasında otobüste bulunan yolculardan bazıları da şoka girdi. Yolcular, otobüsün normal bir hızda gittiğini, otomobilinse çok hızlı bir şekilde önlerine çıktığını söyledi. Polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.