TÜRKSAV'dan başkana ödül

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı tarafından 'Türk dünyası hizmet ödülü'ne layık görüldü.

Başkan Özgen Keskin, yazar kimliği ile edebiyat dünyasına kazandırdığı eserler ve belediye olarak ilçede düzenlediği kültür-sanat faaliyetleri dolayısıyla layık görüldüğü ödülünü TÜRKSAV Genel Başkanı Yahya Akengin'in elinden aldı. Ankara Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda hafta sonu düzenlenen ve Türk dünyasına katkılarından dolayı sadece Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in ödül aldığı törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yanı sıra çok sayıda protokol mensubu katıldı.
TÜRKSAV Yönetim Kurulu başkanı Yahya Akengin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in Türk dünyasına yaptığı katkılarla birçok belediyeye örnek teşkil ettiğini belirtirken, yazar kimliği ile ortaya koyduğu eserlerin de edebiyat camiasında yankı uyandırdığını söyledi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, TÜRKSAV'ın kendisini ödüle layık görmesinden büyük kıvanç duyduğunu belirterek, "Yıldırım Belediyesi olarak Yıldırım'da kültür-sanat alanında 2004'den bu yana büyük adımlar attık. Açtığımız kültür merkezi, yaptığımız kültür-sanat faaliyetleri ile Bursa'da kültür-sanatın kalbini Yıldırım'da attırmaya başladık. İşlerimin ağır temposuna rağmen asıl mesleğim olan yazarlıktan asla vazgeçmedim. Yazdığım eserlerin sizler tarafından takdir edilmesi beni ayrıca mutlu etti" diye konuştu.
Ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a, Bakü Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Ramiz Asker'e, Ahmet Yasevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lesbek Taşimov'a, TÜRKSOY Genel Müdürü Düsen Kaseinov'a ve TRT'de yayınlanan Türk Dünyası Belediyeler Birliği program yapımcısı Metin Edirneli'ye ödül verildi.