Türkiye Değişim Partisi Malatya'da teşkilatlandı

Genel başkanlığını Mustafa Sarıgül'ün yapacağı Türkiye Değişim Hareketi'nin Malatya teşkilatlanmasının büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

Türkiye Değişim Hareketi'nin Malatya teşkilat yöneticileri, Satır Lokantası'nda basın açıklaması yaptı.
Burada konuşan Türkiye Değişim Hareketi'nin Malatya Temsilcisi Avukat Yusuf Sürücü, Türkiye'de 76 il ve 400 ilçede, Malatya'da ise iki ilçe hariç tüm ilçeler ve 17 beldede örgütlendiklerini belirterek, "Resmen partimizi kurmuş değiliz. Partimizi kurmadan önce partiyi tabanda kurma çalışmasını başlattık. 8 Ocak 2010 tarihinde partimizin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vereceğiz. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün başkanlığında, tepeden aşağı değil, aşağıdan tepeye doğru örgütleniyoruz"
ifadelerini kullandı.
"Partimiz bünyesinde komisyonlar kurduk. Türkiye ve ilin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi rapor haline getiriyoruz. Bu raporumuzu genel merkeze sunacağız" diyen Yusuf Sürücü, daha sonra özetle şunları belirtti:
"Biz değişimin temsilcisi olmak istiyoruz. Türkiye'de radikal değişimleri gerçekleştirmek için yol çıktık. Başı bağlı olan da açık olan da bizim kardeşimizdir. Türkiye'de çatışma değil, barış ortamı istiyoruz. Uzlaşma ve dayanışmanın, bir arada kardeşçe yaşamanın, sosyal barış olmadan hiçbir şeyin ilerlemeyeceğini düşünüyoruz.