Obama'ya 'Bilali Habeşi' benzetmesi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu partisinin İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Zonguldak'ın Ereğlisi ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Obama'ya 'Bilali Habeşi' benzetmesi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılmak üzere Karadeniz Ereğli ilçesine geldi. Yalçın Topçu, sabah saatlerinde parti yöneticileri ile birlikte parti binasına gelerek basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Topçu, PKK'lıların yaptığı şenliklerin rezillik olduğunu belirterek, Başbakan'ın buna tepki göstermesine de memnun olduğunu söyledi. Hükümetin sil baştan tavrını doğru bulduğunu belirten Topçu,

"Başbakan'ı son günlerde dinliyorum. Şu durduğu noktadan memnunum. Niye memnunum? Yanlış hesabı Habur'dan döndürüyor çok şükür. En azından söylemleri bunu gösteriyor. Hesap yanlıştı. Habur'daki rezaletten sonra hükümet aklını başına aldı. Yanlış hesabı Habur'dan döndürdü. Bu durduğun noktada, bu durduğu nokta milletin noktasıysa, bu nokta devletin durduğu noktaysa, bu nokta devletin bölünmez bütünlüğünün noktasıysa tabii ki biz yanında olacağız. Hiç kimse hiçbir iktidar, hiçbir güç, hiçbir siyasi erk Türk milletini dağdaki 2,5 eşkıyanın önünde racon keser duruma getiremez.

Dün Başbakan'a orada dur demiştim. Sen ne yapıyorsun? Sen bu milleti başı bitli, ayağı şalvarlı racon kesen, eşkıyanın bulaşıkçısına, çaycısına teslim mi edeceksin? Bunu sana yaptırmazlar. Bunu sana kim yaptırmaz, Türk milleti yaptırmaz, şehitler yaptırmaz, gaziler yaptırmaz bunu sana Alperenler yaptırmaz. Habur'daki manzara, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Alevi'si, Sünnisi ile milletimizin kabul edebileceği bir manzara değildir.

Barış adına hiç kimse bu milleti, bu devleti 4,5 eşkıyaya mahkum edemez. Yapanların suratına bu millet ilk seçimlerde şamarını kuvvetli bir şekilde patlatır. Bu açıdan hükümetin sil baştan tavrını doğru buluyorum. Sayın Başbakan, Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 17 ay önce size 55 sayfalık bölücü terörle alakalı bir rapor sunmuştuk. Hemen derhal bin tane yağız Anadolu delikanlısını mobil birlikler olarak görevlendir. Bu bin kişilik yağız Anadolu delikanlısı bu eşkıyayı ininde bulsun yok etsin" ifadelerini kullandı.

OBAMA'YA BİLALİ HABEŞİ BENZETMESİ

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ABD Başkanı Barack Obama'nın yüzüne bakınca Bilali Habeşi'yi hatırlattığını kaydederek, "ABD'de bir iktidar değişikliği oldu. Onların o beyaz saçlı, gözleri hafif şeyla bu Türkistan coğrafyasında bol kan döken, deccal kılıklı adamı dediler ki, 'Bu çok tepki aldı. Bunu değiştirelim. Onun yerine o coğrafyada yaşayanların baktığı zaman hafızalarında müspet görebilecekleri renkte ve adda birini getirip başkan yapalım.' Getirip yaptılar. Barack ama başında Hüseyin var.

Kerbela'yı hatırlatıyor. Adamın rengi hafif siyah, bakınca Bilali Habeşi'yi hatırlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne geldi, TBMM'ye girdi CHP'siyle, MHP'siyle, AK Parti'siyle bütün milletvekilleri ayakta alkışladı. Bu yüzü siyah adam 'Ermeni meselesini halledin' dedi. Şimdi önümüzdeki günlerde Kıbrıs ile alakalı bir direktifi daha olmuştu. Bu da yerine getirilecek. Limanlarımız Rum bandıralı gemilere açılacak. Ondan sonra oturacağız Yunanistan ile Kıta Ege Sahanlığı'nı yine bizim aleyhimize sonuçlanacak şekilde çözeceğiz. Bunların hepsi peş peşe gelecek.

İşte verdiği direktiflerden biri de Ermenistan sınır kapısının açılmasıydı. Atatürk'ün yaptığı anlaşmalara bakın. Geçin onları yenileyin. Ama kapısında senelerdir diz çöktüğümüz ve almayacaklarını iddia ettikleri bir yapının içerisine diz kırıp, alın yere koyarak ne derdiniz var sizin? Ekonomik olarak kıskaç altına aldılar bizi. Bundan vazgeçin. Hemen o idamı geri getirin. İdamı geri getirin bölücü başını, teröre birinci derecede bulaşmışları, çalılar
arasında eşkıyaya fetva veren yılanları çiğanları ipin üstüne çıkarın asın. Yapamıyorsanız bırakın gidin. Yapacak kadrolar burada" diye konuştu.

BAYKAL VE BAŞBAKAN'A DUMANLA HABERLEŞME ÖNERİSİ

Genel Başkan Topçu, CHP Lideri Deniz Baykal ve Başbakan Erdoğan'ın mektuplaşmalarına da öneride bulunarak, dumanla haberleşmelerini söyledi. Topçu, "Siyasetimizde usul ve üslubun yüksek olması, kaliteli olmasını önemseyen bir partiyiz biz. Şu gelinen nokta da muhalefet partililerin iktidar partisine, vatan hainliğiyle, alçaklıklarla ağza alınmayacak üslupla suçlaması, iktidarın geri dönüp aynı üslup ve metotlarla cevap vermesi yine millet vicdanında ne iyi bir yer buluyor ne de milletimizin, ülkemizin faydasına bir şey.

Partiler muhalefetiyle iktidarıyla milletin meselelerini çözmek için vardır. Meclis'teki muhalefetin iktidar karşısında koyduğu tutumu millet tasvip etmiyor. Yasamayı kim yapar, Meclis. Meselelerin çözümü orada. Millet birisine iktidar vermiş diğerine muhalefet vermiş. Eleştireceksin doğruyu bulduracaksın. Kapı kapatarak, yok mektup yazarak, siz dışişleri bakanlığı yapmış, başbakan yardımcılığı yapmış devlet umurunda bulunmuş insansınız. Köydeki iki aşığın birbirine mektup yazması gibi.

Olmadı canım dumanla haberleşin. Mektupla olmuyor. Duman en iyisi bence onlara tavsiye ederim. İkisinin de plazası var maşallah. Hatta üçünün de plazaları var. Milletin bütçesinden de 307 trilyon adaletli bir şekilde dağıttılar. Plazaların tepesine çıksınlar dumanla birbirleriyle anlaşsınlar. En güzeli bu olur. Birinci plaza AK Parti, ikinci plaza CHP, üçüncü plaza MHP. Maşallah Beyaz Saray gibi yerleri var" dedi.