Kurtulmuş: İktidar açılımda uslup hatası

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iktidarın açılım konusunda uslup hatası yaptığını belirterek, 'Önemli olan ne yaptığınızdan ziyade nasıl yaptığınızdır' dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'ne katılan Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada AK Parti'ye yüklenerek, "Eskiden bir kural vardır. Usul esasa mukadderdir. Yani ne yaptığınızdan daha önemlisi nasıl, hangi uslup ve yöntemle yaptığınızdır. İktidar açılıma isim koyarken bile uslup hatası yapmıştır. Biz bu projenin ismini asla bir etnik kesimin değil, barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik koyduk." dedi.

Bu topraklarda bin 100 senedir barış içinde birlikte yaşayan, Anadolu'nun Müslümanlaşmasını sağlayan, Çanakkale'de omuz omuza vatan savunmasını yapan ve Cumhuriyet'i birlikte kuran iki halkın arasına son 30 yılda uluslararası terör siyasetinin fitne soktuğuna dikkatleri çeken Kurtulmuş, "Biz bu fitneyi silip atmaya çalışacağız. Bu topraklarda kıyamete kadar huzur içinde yaşayacağız. Ama bu işi kimse siyasi rant sağlamasın. Bu konuyu, anayasa değişikliğiyle kökünden çözmek mümkün." diye konuştu.

Muhatabın, Abdullah Öcalan, PKK, İmralı, DTP ve bir etnik kökene ait olan insanların olamayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Yaklaşık 200 milyar dolar heba edilmiş, çocuklarımız dağa çıkarılmış, yıllar boşa harcanmış, ama beyler siyasi rant sağlamanın peşindeler. Ülkenin çıkarı için olan bir konuda biri kamera istiyor, diğeri 'hayır kamera olursa görüşmem' diyor. Ben de Kızılderililer gibi dumanla anlaşsınlar önerisinde bulundum. AKP, CHP, MHP ve DTP'nin bu ülkeye katacağı bir şey yok." şeklinde konuştu.

İmralı'daki birinin kişisel egolarına göre hareket edilemeyeceğine dikkatleri çeken Kurtulmuş, "Yeniden Selahaddin Eyyubi ve Kılıçarslan'ın ruhuyla bir araya gelecek, birlik ve bütünlük içinde olacak, Kürt, Türk demeden milli davaya sahip çıkacağız. Doğu ve Güneydoğu'yu asırlardır bir arada tutan, mu milletimizin ortak çimentosu olan değerlerimize, inançlarımıza ve dinimize yeniden sahip çıkacak ve sarılacağız. O zaman hiçbir güç bizi birbirimize düşüremez." ifadesini kullandı.

Daha sonra tek listeyle kongre seçimlerine gidildi.

SP Gebze İlçe Kongresi'nde 400 delege oy kullandı. Tek listeyle kongreye katılan Recep Kaya yeniden SP Gebze İlçe Başkanlığı'na seçildi.