Kayseri'de akademiye büyük ilgi

AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, 'Siyaset Akademisi'ne farklı partilerden eğitim görenlerin olduğunu söyleyerek, 'Kursun sonunda diplomasını alan kişiler, kendi partilerinde hizmet etmeye başlamış olması bizi mutlu ediyor' diye konuştu.

Kayseri'de akademiye büyük ilgi
AK Parti Genel Merkezi tarafından, 'Siyaset Akademisi Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi' başlığı altında 19 Ekim'de faaliyete başlayan kurslar, Kayseri'de de yoğun ilgi görüyor. Siyaset Akademisi'nin Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Antalya, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Batman, Trabzon, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Edirne, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Nevşehir, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Uşak, Isparta ve Hakkari illerinde başladığı ifade eden Mahmut Cabat, bu kurs sayesinde katılımcıların birçoğunun belediye başkanlığına, meclis üyeliğine, parti yönetimine veya parti il başkanlığına talip olduğunu söyledi. Oluşturulan proje kapsamında başlatılan Siyaset Akademisi kursunun farklı yerlerde oldukça pahalı eğitim olduğunu kaydeden Mahmut Cabat, kendilerinin çok az denecek bir miktarla eğitim verdiklerini hatırlattı. Cabat, "15 Ocak 2010 tarihi itibariyle sona erecek olan kurslarımız devam ediyor. Buradan mezun olan arkadaşlarımızın bir kısmı yönetime girebilmek için müracaatlarda bulunmuştur. Kurs alanlardan oldukça umutluyum. Bunun yanında başka siyasi partilerden gelip akademiden yararlanıp mezun olan arkadaşlarımız var. Onlarında kendi partilerinde şimdi hizmet ettiklerini biliyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor" dedi.
Genç ve kadınlarında kursa daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirten Cabat, "Birinci etap kursları tamamlandı. Diğer etap kurslar için kayıtlar devam ediyor. Mezun olup ta partimizde görev alan arkadaşlarımız da var ve bunlarda çok verimli oluyor" ifadelerini kullandı.