Kanadoğlu'ndan sınır mahkemesine tepki

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 34 PKK'lının Habur Sınır Kapısı'nda ifadelerinin alınmasına tepki gösterdi, 'Yargı bağımsız olsaydı bir çadır mahkemesi şeklinde sınırda mahkeme kurmaya müsaade etmezdi' dedi.

Kanadoğlu, Adana'da düzenlenen "Çağdaş Demokrasi İlkeleri" konulu konferansta, "Türkiye bağımsız bir ülkedir ve Ankara'dan yönetilmektedir. Açılımlar, yol planları Ankara'da hazırlanmalıdır" diye konuştu.

Yargının bağımsız olmaması halinde siyasallaşacağını anlatan Kanadoğlu, şunları kaydetti:

"Yargı bağımsız olsaydı bir çadır mahkemesi şeklinde sınırda mahkeme kurmaya müsaade etmezdi. Bir yargı nasıl siyasallaşır denilirse, bu son olay bunun en somut örneğidir. Normalde sanıklar adliyeye gider. Hakim ve savcı sanıkların önüne gitmez. Bu olay ulusal onurumuzu zedelemiştir."

ADANA'DA YÜRÜYÜŞ

Adana'da Hak ve Eşitlik Partisince düzenlenen, şehit aileleri, gazi ve yakınlarının da katıldığı "Milli Uyanış Yürüyüşü", Mimar Sinan Parkı önünde başladı. Park önünde toplanan kalabalık, taşıdıkları Türk bayrakları ve şehit fotoğraflarıyla Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Uğur Mumcu alanına kadar geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Partinin Adana İl Başkanı Gökay Sarılı, Türkiye'nin gerçek sahibinin Türk milleti olduğunu belirterek, "Büyük Türk milletinin kanını dökerek kazandığı değerler, bugün davul zurnayla yok edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

1995'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Kıdemli Üsteğmen Murat Erdem'in annesi Mualla Erdem ise teröristlerle aynı kefeye konulduklarını öne sürdü. Yorum Yaz | Yorumları Oku