Çaldığı otomobille kaza yaptı

Sakarya'nın Erenler ilçesinden çaldığı otomobille polisten kaçan bir kişi, Kocaeli'nde kırmızı ışıkta bekleyen yolcu otobüsü ile kamyona çarptı. Parçalanan otomobilden yaralı kurtulan oto hırsızı, kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.

Dilmen Mahallesi'nde yaşayan Hakan Polat'ın evinin önünde park halinde bulunan 54 FF 207 plakalı otomobili Hüseyin B.(30) tarafından çalındı. Aracının çalındığını gören Polat, durumu polise bildirdi. İhbarın ardından polis tarafından aranmaya başlanan çalıntı otomobil, bölge trafik ekibi tarafından D-100 karayolunun Esentepe mevkiinde fark edildi. Peşine düşen trafik ekibinin dur ihtarına uymayan Hüseyin B. kaçmaya başladı. Trafik ekibi zanlıyı durdurmak için havaya ateş açarken, zanlı da kendisini takip eden polise yakalanmamak için yolda zigzaklar çizdi. Sisli havada aksiyon filmlerini aratmayan sahnelerin yaşandığı kovalamaca kısa sürede Sakarya sınırlarını aşarak Kocaeli'nde devam etti. Yaklaşık 20 dakika süren polis-hırsız kovalamacası Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Köseköy ışıklarında son buldu. Oto hırsızı Hüseyin B., çaldığı otomobille kırmızı ışıkta bekleyen Selahattin Güzel'in kullandığı 34 DG 9931 plakalı yolcu otobüsü ile Engin Çileng yönetimindeki 41 R 5129 plakalı kamyona çarptı. Yolcu otobüsü ile kamyonun kasası arasında kalarak parçalanan otomobilden yaralı kurtulan Hüseyin B. yaya olarak kaçmaya başladı.
Oto hırsızı, kendisini kovalayan trafik ekibi ve Kocaeli polisi tarafından yakalandı.
Yaralı zanlı, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hurdaya dönen çalıntı otomobil ise otobüs ve kamyondan güçlükle ayrıldı. Çekiciye yüklenen otomobil emniyet garajına götürüldü.
Hüseyin B.'nin 20'nin üzerinde hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu öğrenildi.