Muhtarlar kavgasında bilanço: 25 yaralı

Şanlıurfa merkeze bağlı Örencik köyünde amca çocukları olan aynı ailede imza meselesi yüzünden çıkan kavgada 25 kişi yaralandı, 30 kişi gözaltına alındı.

Olay dün merkeze bağlı Örencik köyünde meydana geldi. Köyün eski muhtarının oğlu ile yeni muhtar arasında bir evraka atılacak imza meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Köydeki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga daha sonra köyün ileri gelenlerinin araya girmesiyle amca çocukları olan aileler arasında barış sağlandı. Yapılan barış sonrasında amca çocukları olan K. aileleri bugün sabah saat 07.50 sıralarında Bamyasuyu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki DEDAŞ binası arkasında bir kahvehanede karşılaştı. Şehir merkezinde yeniden karşılaşan taraflar birbirlerine sopa, kürsü ve bıçaklarla saldırdı. Çevrede bulunan birkaç iş yerinin camlarının kırıldığı olayda, bir minibüs de hasar gördü. Minibüsün yan ve ön çamlarını parçalayan grup, bir birlerini de taş, sopa ve bıçaklarla yaraladı. Olayda ismi 25 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 13 kişinin isimleri şöyle: "Adem K., Mehmet K., Yahya K., Bakır K., Cengiz K., Ali K., Mühittin K., Mahmit K., Musa K., Ömer K., İsa K., Sedat K. ve Hüseyin K."

İsmi belirlenmeyen diğer yaralılar ise iki ayrı hastanede tedavi gördü. Polis, olay sonrasında kavganın yaşandığı yere takviye yaptı. Çevik Kuvvet polisleri olay yerini kuşatarak ikinci bir kavganın olmaması için güvenlik önlemi aldı. Caddede kuş uçurtmayan polis, yoldan geçen şahısların üzerlerinde silah aradı ve kimlik tespiti yaptı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken köyde ve kent merkezi olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı.