Lezzetler yarıştı

Nevşehir'in peribacaları ile ünlü turizm merkezi Göreme Beldesi'nde bu yıl 9.su düzenlenen geleneksel 'Unutulan Tatlar' yemek yarışmasında 40 ev hanımı kıyasıya mücadele etti.

Lezzetler yarıştı
Göreme El Sanatları Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, sahip olduğu değerler ile bir dünya beldesi konumundaki Göreme'de, bu tip organizasyonlar ile geçmiş ve gelecek arasında etkili bir bağ oluşturmak istediklerini belirtti.

Cingil, bölgenin mutfak kültüründe önemli bir yer tutan yemeklerini gelecek nesillere taşımayı amaçladıklarını ifade etti. 4 aşçının jüri başkanlığında 2'si yabancı turist 8 kişinin görev aldığı seçici kurulda çömlekte kuru fasülye, çömlekte bulgur çorbası, çömlekte lahana sarması ve bulamaç dallarında 40 ev hanımı tarafından yapılan yemekler görünüş ve lezzet gibi ana noktalarda değerlendirildi.

İNGİLİZ TURİSTLER JÜRİ ÜYESİ

Kapadokya bölgesini İngiltere'den ziyaret etmek amacıyla gelen Botanikçi Ruth Lambourne ve öğretmen Jeremy Ison, yemek yarışmasına katılanların gözdesi oldu.

İlk kez böyle bir yarışmaya jüri üyeliği yaptığını belirten İngiliz öğretmen Jeremy Ison, "Bu yemeklere hayran kaldım, yemeklerin tarifini alıp bende ülkemde bu yemekleri yapmaya çalışacağım." dedi.

Yapılan değerlendirmelerde çömlekte kuru fasülye dalında birinciliği Tülay Aktaş aldı. Çömlekte bulgur çorbası dalında da Havva Solak ilk sırayı aldı. Çömlekte lahana sarmasında Mediha Kahveci'nin birinciliğini elde ettiği yarışmada bulamaç dalında Fatma Güler birinciliği kazandı.

Yarışma sonrasında kategorilerinde ilk üç derecede birinciliği paylaşan ev hanımlarına büyük altın, ikinciye yarım ve üçüncü olan yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.