Iğdır Üniversitesi yeni akademik yıla törenle başladı

Iğdır Üniversitesi, 2009-2010 akademik yılı açılışını törenle yaptı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan akademik yıl açılışı törenleri Kültür Sarayı'nda devam etti.

Iğdır Üniversitesi yeni akademik yıla törenle başladı
Törene Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ziya Mehmet Şen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Törende öğrencilere seslenen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, bölgenin temel sorunlarını çözmeye yönelik projeler ve toplumun önünü açacak fikirler üreterek Iğdır'a ve üniversiteye en yüksek seviyede katkı sağlamalarını beklediğini ifade etti. Dünyaya yön vermeye çalışan, çağ açıp çağ kapayan ataların torunları olduklarını vurgulayan Rektör Yılmaz, "Dünyayı hep ileri götürmeye gayret eden evrensel değerler üretme uğraşında olan medeniyet ve coğrafya toprağının eserisiniz. Hayatımız boyunca bu gidişle bu ideali yaşayın. Dünyada yapanlar kadar yıkanlar da vardır. İyiler kadar kötüler de var. Yapanlardan ve iyilerden olduğunuz sürece kendinize saygı duyabilirsiniz, başkaları da size saygı duyar." dedi.

Üniversitelerin hayatın vazgeçilmezlerinden biri olduğunun altını çizen Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı ise "Eğitimden vazgeçmek Nasrettin Hoca misali bindiği dalı kesmek gibidir. Eğitime önem vermeliyiz. İlimizde açılan üniversitemizi yüceltmek, yükseltmek bizlerin elinde, elimizden geldiğince eğitime destek verelim. Üniversitemiz daha yeni önümüzdeki yıllar daha da gelişecek, her dalda bilgi sahibi olacağız. Iğdır'ın sokaklarında eğitim sayesinde bilim adamları gezecek. Buradan işadamlarımıza sesleniyorum, birçok işadamımız var. Üniversitemize yapılacak yardımla binalara isimlerini veririz. Böylece bir hatıra bir anı olarak kalır." dedi.

Üniversitenin Iğdır'da eğitim yönünden çok şeyi değiştireceğini söyleyen Vali Karahisarlı, "Komşu ülkelerle ilişkilerimiz açısından da üniversitemizi önemsiyorum. Eğitim alanında yapılan bütün çalışmaları desteklemek sadece devletin görevi değildir. Hayırsever işadamlarımızı da destek olmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Törende üniversitenin açılış dersini emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen verdi. Ceviz hakkında bilgi veren Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, cevizin insan sağlığına yararı, faydaları ve yetiştiriciliğini anlattı. Daha sonra Nahçıvan Devlet Üniversitesi Müzik Topluluğu bir konser verdi.