En büyük darbe oğlundan geldi

Paris'in ünlü iş merkezi La Defence'in yönetimine başkanlık için aday olmayacak.

Akşam saatlerinde devlet kanalı France 2'ye konuk olan ve sorulara önceden yazıldığı belli bir metinle cevap veren Jean Sarkozy la Defense bölgesini yöneten Epad üyeliğine aday olacağını ama başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Jean Sarkozy "Ayrıcalıklar sayesinde kazanıldığı zannedilen bir zafer istemedim. Bu şüpheyi istemedim. Mantıklı bir karar verdim. 23 yaşında olgun olunamayacağı söyleyenlere hizmetimle yanıt vereceğim" dedi

Jean Sarkozy konuyu babasına danışıp danışmadığı ile ilgili bir soruya "Eğer Cumhurbaşkanı ile konuştum mu diye soruyorsanız hayır. Ama babamla tabii ki konuştum. Her oğul gibi ben de ona danıştım" dedi.

Sarkozy'nin dostu politikacılar Jean Sarkozy'yi "Cesareti için" kutlarken sosyalistler "Kayırmacılığa karşı bir zafer kazanıldı" dedi. Sosyalist Parti "Nicolas Sarkozy halkı dinlemek zorunda kaldı. Ayaklarının tekrar yere basması iyi" dedi.

Jean Sarkozy'nin Avrupa'nın en büyük ticari bölgesi olan La Defense'ın yönetimine aday olması haftadır Fransa'nın gündemine oturmuştu. Gazeteler Nicolas Sarkozy'nin oğlunun adaylığını sağlamak için daha aylar öncesinden yönetimde ayarlamalar yaptığını ortaya çıkarmıştı. Fransız basınına göre Nicolas Sarkozy, oğlunun başkanlığını Jean Sarkozy'den fazla istiyordu. Jean Sarkozy'nin adaylığını geri çekmesi, Nicolas Sarkozy'nin yenilgisi olarak algılandı. Le Monde ve Canard Enchaine gazeteleri Sarkozy'nin bu konuda çok hassas ve gergin olduğunu, çevresindekilerin bununla ilgili konuşmasına bile izin vermediğini yazmıştı.