Alman misafirlere Karadeniz gezdirildi

Giresun'un Görele Belediye'si Almanya'dan gelen misafirleri için tarihi ve kültürel içerikli Karadeniz gezisi düzenledi.

Alman misafirlere Karadeniz gezdirildi
Görele Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kuzey Almanya Eyaleti'nin Marl şehri Wolfrop Belediye Başkanı Anne Guthe Heeck ve beraberindeki Meclis üyeleri, güne Görele'de Karadeniz kıyısında güzel bir kahvaltıyla başladı. Daha sonra düzenlenen turla Gümüşhane'nin tarihi Karaca mağaralarını ve Trabzondaki tarihi Sümela Manastırı'nı gezdi. Karadeniz'in eşsiz güzellikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen konuk Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri en kısa zamanda Görele ile kardeş şehir olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ülkelerine döner dönmez Karadeniz'in bu eşsiz güzelliklerini herkese anlatacaklarını söyleyen konuk Belediye Başkanı Anne Guthe Heeck, "Ülkenizi yeteri kadar tanıtamıyorsunuz. Türkiye denince Almanya'da insanların aklına ya İstanbul ya da Akdeniz sahilleri geliyor. Karadeniz'in bu eşsiz güzelliklerini kimse bilmiyor." dedi.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu da Alman misafirleri Görele'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. "Bir hafta sürecek ziyaret sonunda misafirlerimizin ülkemizden güzel anılarla ayrılması için elimizden geleni yapacağız." diyen Başkan Melikoğlu, "Karadeniz'in doğal, kültürel ve turistik güzelliklerinin bütün Dünya'ya iyi tanıtılması gerekiyor. Bölgenin sanayisi olmasa da bu güzellikleri sayesinde elde edeceği turizm gelirleri kalkınmamız için yeterli olacaktır." diye konuştu.