Validen geçmiş olsun ziyareti

Aydın Valisi H.Avni Coş, Nazilli'de geçtiğimiz ay kazan dairesinde meydana gelen patlama sonucu yanan fabrika sahibine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Validen geçmiş olsun ziyareti
RETEK kağıt fabrikasına geçmiş olsun ziyaretine gelen Vali Coş yangın sonrasında çıkan yangında hasarı yerinde gördü. Fabrika’yı ziyareti sırasında Fabrika Sahibi Polat Güven yangının çıkış nedeni ve yangında oluşan hasar hakkında bilgiler verdi.
Ziyareti için Vali Coş’a teşekkür eden fabrika sahibi Polat Güven, bayram sonrası sabah erken saatlerde fabrika arka kısmında bulunan kazan dairesi kısımda küçük bir kıvılcımla meydana geldiğini ve yangının çok erken saatte başlamasından dolayı hızla büyüdüğünü kaydetti. Polat, selüloz maddesinin yangının hızlanmasında katkısı olduğunu zararın ise ortalama 7-8 Milyon TL arasında olduğunu en önemlisi ise can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade etti.
RETEK Kağıt Fabrikası’nda meydana gelen yangını duyduğunda çok üzüldüğünü kaydeden Vali Coş da, “Aydın ilimizi temsil eden ve Türkiye’de yüzde 60’lık payı olan bu iş yerimizin bu hale gelmesi bizleri oldukça üzdü. Yetkimiz dâhilinde sıkıntıları azaltmak adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Coş, Türkiye’nin yüzde 60’ına ulaşan bir fabrikanın 15 sene emek verildikten sonra böyle bir yangın ile yok olmasından dolayı üzüldüğünü ifade ederek kendilerinin yapabileceği her türlü destek ve karşılaşılan sorunların giderilmesi konusunda yardımlarının olacağını ifade etti.