Antalya'da toplu mezar..

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl ihale edilen Doğu Garajı Projesi'nin inşaat kazısı sırasında ortaya çıkarılan Attaleia Antik Kenti'ne ait mezarlık alanda toplu mezar ortaya çıkarıldı.

Mezarda yaklaşık 100 kişinin iskeleti bulunuyor. Geçen yıl Mart ayından beri devam eden kazılarda, şu ana kadar en büyük oda mezar bulundu. Alanda, 5 metre 70 santim boyu ile en büyük mezar olan toplu mezarda, yaklaşık 100 insana ait iskelet tespit edildi.
Kazı Alanı Sorumlusu Arkeolog Aynur Tosun, o dönemde yaşanan veba hastalığı dolayısıyla bu kadar insanın bir mezarda toplu olarak gömüldüğünü düşündüklerini söyledi. Kazı alanının Antalya'nın tarihi açısından çok önemli olduğunu belirten Tosun, mezarlığın turizme de kazandırılabileceğini anlattı. Tosun, gerekli düzenlemelerden sonra şehir merkezindeki nekropol (mezarlık) alanının turizme çok büyük fayda sağlayacağını bildirdi. Tosun, isteyen herkesin kazı alanına müdahale etmeden gelip alanı
görebileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin kazıya destek sunduğunu belirten Aynur Tosun, diğer ilgili kurumlardan da aynı desteği beklediklerini söyledi.
Antalya'nın bilinen tarihini 100 yıl (2. yüzyıldan 3. yüzyıla) geriye çeken nekropol alanında, 18 aylık kazı çalışması sonucu şu ana kadar 760 mezar ortaya çıkarıldı.