Demirel: Azerbaycan Türkiye'ye küsemez

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine değinerek Türkiye ve Azerbaycan birbirlerini incitmez,yanlış anlaşılmalar müzakerelerle giderilecektir'dedi.

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, katıldığı açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel son günlerde Türkiye ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilim ile ilgili olarak, "Türkiye Azerbaycan'a zarar verecek hiçbir şey yapmaz. Ne Azerbaycan Türkiye'ye küsebilir; ne de Türkiye Azerbaycan'a küsebilir. Azerbaycan Türkiye'yi değerlendirmekte acele etmemeli" açıklamasında bulundu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bir basın mensubunun 'Eve Dönüş Yasasa hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ise, "Türkiye'nin barışına, huzuruna, sükununa yardım edecek her şeyin herkes tarafından iyi karşılanması gerekir. İnşallah sonu iyi olur. Bugünlük söyleyebileceklerim bu kadar" yanıtını verdi.

EKSİK BİLGİLER MÜZAKERELERLE GİDERİLECEKTİR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Azerbaycan ile son günlerde yaşanan enerji sıkıntısına ilişkin, "Azeraycan ile dost ve kardeş ülke olarak, müzakerelerde anlaşılmayı umut ediyoruz. Özellikle enerji piyasası için söylüyorum, eksik bilgilendirmelerin ve yanlış anlaşılmaların müzakerelerle telafi edileceğinin kanaatindeyim. Bilgi doğru olarak yerine konduğunda sıkıntı yaşanmayacaktır" dedi.