Hacı kafilesi dua ve gözyaşıyla uğurland

İlk hacı kafilesi, dualar ve gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandı. Domuz gribi aşısı olmadan giden hacı adaylarının, maske takarak önlem almaya çalıştıkları görüldü.

Atatürk Havalimanı'na sabah erken saatlerde gelen hacı adayları ve yakınları, hüzünlü anlar yaşadı. Yakınlarını yolcu etmek için havalimanına gelen bazı çocuklar uykularına yenik düşerek yerlerde uyudu. Suudi Arabistan Havayolları uçağı ile saat 08:00'da İstanbul'dan Medine'ye giden 439 kişilik ilk hacı kafilesi ve onları uğurlamaya gelen yakınları nedeniyle terminal giriş kapıları ve biniş bankosunda uzun kuyruklar oluştu. Hac vazifelerini yerine getirmekten mutluluk duyduklarını belirten hacı adayları
domuz gribi ile ilgili olarak henüz bilgilendirilmediklerini söylerken Türkiye'den ayrılan hacı adayları ile yakınları duygusal anlar yaşadı. Hacı adayları yakınları tarafından gözyaşları içinde uğurlandı. Domuz gribi korkusu nedeniyle bazı hacı adaylarının maske taktığı gözlendi. Domuz gribi aşısının Türkiye'ye yeni gelmesi nedeniyle hacı adayları aşı olmadan Suudi Arabistan'a hareket etti. Hacı adayları, kutsal topraklara gitmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.