Domuz gribi Rusya'da da yayılıyor

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Çita kentinde, domuz gribi nedeniyle tüm okullar 20 Ekim'den itibaren iki haftalığına kapatıldı.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Çita kentinde, domuz gribi nedeniyle tüm okullar 20 Ekim'den itibaren iki haftalığına kapatıldı.

Karantinaya alınan okullarda uzmanlar, hijyenik çalışmaları yapıyor. Rusya Sağlık Bakanlığı uzmanları, kentte domuz gribi salgının ekim ayının ilk iki haftası içinde yüzde 11,2 oranında arttığına dikkat çektiler.
Kentte domuz gribi vakasının 100'e ulaştığı kaydedildi. Ekim ayı başlarında da grip nedeniyle kentte iki kolej, bir teknik yüksek okulu, üç okul ve ayrıca öğrenci yurtları kapatılmıştı.

Çita'ya yakın Krosnoyarsk kentinde de domuz gribi vaka sayısı yüzde 20 artarak 71 kişiye ulaştı.

Moskova'nın Halklar Dostluğu Üniversitesi'nde de yedi domuz gribi vakasına rastlandı. Gribe yakalanan öğrenciler arasında; Özbekistan, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu vatandaşların da olduğu belirtildi.

Rusya Halk Sağlığı Dairesi yetkilileri, domuz gribi belirtilerinin normal grip belirtilerine çok benzediğini, ama A/H1N1 virüsünün daha agresif olduğunu kaydetti.

Rusya genelinde ise A/H1N1 virüsüne yakalanan vaka sayısı bine yaklaşıyor. Rusya Vesti kanalının haberine göre, ülkenin Barnaul, St.Petersburg, Yujno-Sahalinsk, Yakutsk, Habarovsk ve Kaliningrad kentlerinde de domuz gribi vakasına rastlandı.

Başkent Moskova'da ise bazı okullar sağlık karantinası nedeniyle kapatıldı. Rusya Halk Sağlığı Dairesi'nden yapılan açıklamada, ülkede domuz gribi vaka sayısının 927 olduğu kaydedildi. Gribe yakalananların çoğunun yurtdışından gelenler olduğu ifade edildi. Hastalığa özellikle İngiltere, Bulgaristan, Türkiye ve İspanya'dan gelenler yakalandı.

KAZAKİSTAN, RUSYA SINIRINDAKİ ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI
Kazakistan, domuz gribinin Rusya'da yaygın olarak görülmesi nedeniyle Rusya sınırındaki önlemleri artırdı.

Kazakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Rusya'da Ekim ayında domuz gribi vakalarının hızla arttığını belirterek, bu ülkedeki vaka sayısının 11 Ekimde 709 iken, bugün 927'ye çıktığına dikkati çekti.

Yetkililer, Kazakistan'da Ağustos ayında 17 vaka tespit edildiğini hatırlatarak, virüsün ülkeye girişini engellemek amacıyla sınır bölgesindeki yerleşim yerlerinde önlemleri artırdıklarını kaydetti.