Diyarbakır'da vaka sayısı 20'yi geçti

Diyarbakır'da domuz gribine yakalananların sayısı 20'yi aştı.Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada özellikle çocukların zorunlu bir durum olmadıkça evlerinde istirahat etmeleri gerektiğini belirttiler.

Diyarbakır'da domuz gribi görülen kişi sayısı her geçen saat artıyor. Sabah 6'sı öğrenci 7 kişinin enfeksiyona yakalandığı açıklanırken akşam saatlerinde bu sayı 20'yi aştı. Bakanlık, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.

Bir televizyon programına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Diyarbakır'dan gelen tahlillerin incelenmesi neticesinde H1N1 gripli hasta sayısının 20'nin üzerinde olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Diyarbakır'daki vakaların genel durumları iyi olduğu takiplerinin evlerinde devam ettiği belirtildi.

Hastalığın yayılımını engellemek için grip belirtileri olan çocukların evlerinde istirahat etmeleri, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, kalabalık ortamlardan uzak durmaları istendi.

Açıklamada özetle şöyle denildi: "Ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması hastalığın bulaşmasını önlemede en önemli tedbirlerden biridir. Öksürük veya hapşırık esnasında ağız ve burun tek kullanımlık kâğıt mendil ile kapatılmalı ve mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Evler ve diğer kapalı mekânlar sık sık havalandırılmalı, özellikle sık dokunulan eşyalar ve yüzeyler temizlenmelidir."