Sokak ortasında büfeye izin yok

Yeni hizmet döneminde uyumlu ve verimli bir çalışma yürütmesiyle dikkatleri üzerinde toplayan Çankaya Belediye Meclisi, Çankaya'nın kentsel çehresini değiştirecek birçok önemli karara da imza atıyor.

Çankaya Belediye Meclisi Çankaya'da görüntü ve çevre kirliliğinin önlenmesi doğrultusunda radikal bir karar daha aldı. Bu karara göre, Çankaya sınırları içerisinde sokakları işgal eden tüm büfeler kaldırılacak ve ilçenin değişik bölgelerinde gelişigüzel asılan reklam tabelalarının bundan sonra saptanan standartlara uygun olmaları koşulları ile ilçe içindeki belirlenmiş belli noktalara asılmalarına izin verilecek.
"Yeni toplumcu belediyeciliğin insan ve çevre öncelikli kentleşme anlayışının bir gereği olarak; kent yaşamında fiziksel ve estetik deformasyonlar yaratan sokakları işgal eden büfelerin kaldırılması ve kentin değişik yerlerine gelişigüzel asılan reklam panolarına bir standart getirilmesi" gerekçesiyle verilen önerge Çankaya Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantısı sırasında oy birliği ile kabul edildi. Hatırlanacağı gibi, Çankaya Belediyesi geçtiğimiz aylar içerisinde parkların
içerisinde yer alan büfeleri de yeşil alan işgali nedeniyle kaldırmıştı