Şehitliğe yürüyüş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜ-DAK) bu hafta düzenlediği etkinlikle kulüp üyesi sporcular Kürtün ilçesinde bulunan Kabaktepe Şehitliği'ne yürüdüler.

Şehitliğe yürüyüş
Yürüyüş programında ilk olarak Avrupa'nın en uzun köknarlarının, Balkanlar'ın ve Kafkaslar'ın en boylu ve çaplı ladinlerinin yer aldığı Örümcek Ormanlarındaki Tabiat Anıtı ağaçların bulunduğu bölgede kısa bir süre duraklayan sporcular, daha sonra araçlarla Çıkrıkdüzü Yaylasına çıktılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’ın da içinde bulunduğu 14 sporcu bin 950 metre rakımdaki Çıkrıkdüzü yaylasından başladıkları yürüyüş, aynı güzergahta bulunan Güvende Yaylasının ardından 2 bin 338 metre rakımda bulunan Kabaktepe Şehitliği’nde son buldu.
Yaklaşık 13 kilometrelik parkurun rahat bir şekilde aşıldığını belirten GÜ-DAK Başkanı Mustafa Akbulut, Kürtün ilçesinin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve manevi güzelliklerinin de olduğunu ifade etti. Gümüşhane’nin hemen her yerinde yürüyüş ve tırmanış için mükemmel parkurlar bulunduğuna da değinen Akbulut, bu hafta 1.Dünya Savaşı’nda şehit olan 7 askerin bulunduğu Kabaktepe Şehitliği’ne özellikle gitmek istediklerini belirterek, “Kabaktepe Şehitliği'nde Milli Savunma Bakanlığı Arşivler Müdürlüğü'nün 1. Dünya Savaşı Zayiat Defteri'nde yer alan 7 şehidimiz var. Bunlardan ikisinin kimliği tespit edilemezken diğer 5 şehidimizin isimleri belirlenmiş. Bizde yürüyüşümüzün ardından şehitlerimizi ziyaret ederek onlar için dua ettik” dedi.