Hem eğitim hem eğlence

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu tarafından organize edilen 'Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri' konulu seminer fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 660 öğrencinin katılımıyla, Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Hem eğitim hem eğlence
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin katıldığı seminerde konuşan Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri, mezuniyet sonrası iş başvurularında özgeçmiş ve mülakat tekniklerinin çok önem arz ettiğini vurgulayarak, “Üniversitemizden mezun olacak her bir öğrencinin işsiz kalmasını arzu etmiyoruz. Genç Girişimciler Topluluğu olarak siz değerli üyelerimizin ders dışı zamanlarınızdan arta kalan sürede nitelikli ve vasıflı yetişmenize özen gösteriyor ve bu doğrultuda etkinlikler organize ediyoruz. Çünkü her birinizi ve geleceğinizi önemsiyoruz. Doğru tercihler yapmanızı, doğru hedef belirlemenizi sağlamaya çalışıyoruz. Bugünde mezuniyet sonrası çok fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir etkinliği organize ettik. Yararlı bir etkinlik olmasını temenni ediyorum" dedi.
2 oturumunda oluşan "Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" konulu seminerde sunum yapan Kariyer Koçu Sunay Karamık Özbek ise, "Mükemmel bir özgeçmiş nasıl hazırlayabilirim, başvurularımı nasıl yapmalıyım, binlerce başvuru arasından nasıl seçilmeliyim, binlerce başvuru arasından görüşmeye nasıl çağrılırım, iş görüşmesine nasıl hazırlanmalıyım, işverenler işe alımlarda nelere dikkat eder?" konularında bilgiler aktardı.
Ücretsiz olarak düzenlenen seminer, Grup Türkü Yolu'nun sahne almasıyla devam etti. Türk Yolu'nun hareketli müziklerine kendini kaptıran öğrenciler gönüllerince eğlendi.