DTP'liler 'Çevik Kuvvet' ekiplerine gül dağıttı

Adana Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'barış' mitinginde partililer Çevik Kuvvet ekiplerine gül dağıttı.

DTP Adana İl Başkanlığı terörist başı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, 10'ar kişilik 3 grup halinde Türkiye'ye girecek olan PKK'lılara destek vermek için "Barış" mitingi düzenledi. Partililer 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak uzun süre halay çekip oynadı. Grup burada sık kıs terörist başı Öcalan lehine sloganlar attı. Grup daha sonra Cemal Gürsel Caddesi'nde parti binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında partililer terörist başı Öcalan ve terör örgütü lehinde sloganlar attı.
Sloganlar eşliğinde il binası önüne gelen grup burada halaylar çekip sloganlar attı. Bir DTP'li eline aldığı çiçeği barış umutlarının pekişmesi için Çevik Kuvvet Polisi'ne dağıttı. Bazı polisler gülü alırken bazı polisler gülü almadı.

Gül dağıtımının ardından DTP il binası önünde il başkanı Osman Doğan yaptığı açıklamada, tıkanan demokratik açılımın önünü açmak için 10'ar kişilik üç grup halinde PKK'lıların Türkiye'ye giriş yapacağını söyledi. Doğan, 1999'da da iki grup PKK'lının teslim olduğunu ancak uzanan barış elinin devlet tarafından yarı yolda bırakıldığını ileri sürerek, "Yeniden doğan barış süreci iyi değerlendirilmeli. Barış için hiçbir zaman bu kadar iyimser bir ortam oluşmadı. Bu şansı kaçırmamalıyız. Türkiye'ye bugün girmeye başlayacak olan barış grupları barışın en büyük adımıdır. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu adım tarihi nitelikte bir adım. Çözüm sürecinin önünü açacak bu durum, çatışmayı isteyenlere de çok güçlü bir cevaptır" dedi.

Doğan, yaklaşık 2 saat sonra barış grubunun Türkiye'ye geleceğini, barış grubunun Türkiye'ye giriş yapana kadar il binası önünde halaylar çekerek barışı kutlayacaklarını söyledi.